Μπορείς να μειώσεις το μέγεθος των πόρων σου;

07.04.2018
Μπορείς να μειώσεις το μέγεθος των πόρων σου;
Μια ειδικός ομορφιάς απαντάει σε μια συχνή ερώτηση

Αν ο τύπος επιδερμίδας σου είναι μεικτός ή λιπαρός, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις παρατηρήσει μεγάλους πόρους, ειδικά στη ζώνη Τ, η οποία τείνει να είναι και η πιο λιπαρή περιοχή του προσώπου. Οι πόροι αποτελούν συνήθως ένα μισητό στοιχείο του προσώπου από τους περισσότερους, αλλά στην πραγματικότητα χάρη στους πόρους το δέρμα “αναπνέει”, αναπλάθεται και ανανεώνεται.

Το μέγεθος των πόρων είναι γενετικό, κάτι που κάνει την εξάλειψη τους ακατόρθωτη. Μπορεί να έχουν λανσαριστεί πολλά προϊόντα ομορφιάς που ισχυρίζονται ότι μπορούν να "μειώσουν το μέγεθος των πόρων", αλλά αυτό είναι κάτι πρακτικά αδύνατο.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείς να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου που βοηθούν την κατάσταση. Αρχικά, το πιο σημαντικό από όλα είναι ο καλός, σωστός καθαρισμός. Πολύ συχνά, οι πόροι φαίνονται μεγαλύτεροι γιατί είναι γεμάτοι από οξειδωμένο σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Όταν τα καθαρίζεις, δεν συρρικνώνονται ούτε εξαφανίζονται, αλλά δεν είναι πλέον τόσο εύκολα να τα διακρίνεις. Δύο φορές τη μέρα, ιδανικά το πρωί και το βράδυ, καθάρισε το πρόσωπο σου με το κατάλληλο προϊόν με ισορροποημένο pH. Επίσης, είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, ώστε τα ανοίγματα των πόρων να μην είναι τόσο βαθιά και να φαίνονται μικρότερα.

Μην παραμελείς το αντιηλιακό. Το κολλαγόνο του δέρματος είναι αυτό που ουσιαστικά κρατά τους πόρους σφιχτούς, και γι'αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζεις αντιηλιακό πριν την έκθεση στον ήλιο.

Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος για το άνοιγμα των πόρων και την αφαίρεση του σμήγματος είναι η χρήση του ατμού, που μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε ζεστό νερό, λεβάντα, δεντρολίβανο, βασιλικό και δυόσμο, κάλυψε το πάνω μέρος του μπολ με μια πετσέτα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε την πετσέτα και βάλε αργά το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό. Εισέπνευσε την αρωματική μυρωδιά και μείνε πάνω από το μπολ για 10-15 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στον ατμό να φέρει οξυγόνο και υγρασία στο πρόσωπό σου, ενώ παράλληλα οι πόροι θα καθαριστούν. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στέγνωσε το πρόσωπο σου.

Τέλις, μη ξεχνάς την εφαρμογή ενός primer "θόλωσης". Το εν λόγω προϊόν έχει συνήθως ως βάση τη σιλικόνη, η οποία "γεμίζει" τους πόρους και δημιουργεί μια λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ.