Η πιο απλή, φυσική και… διαχρονική μάσκα ενυδάτωσης είναι το μείγμα από παραδοσιακό γιαούρτι και αγγουράκι. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, ενώ το αγγουράκι είναι πλούσιο σε νερό και πηγή ιχνοστοιχείων –όπως π.χ. το πυρίτιο– που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και τη βοηθούν να διατηρήσει τη φυσική της υγρασία.
Για να φτιάξεις τη συγκεκριμένη μάσκα:
Καθαρίζεις μισό αγγουράκι από τη φλούδα του, το πολτοποιείς στο μπλέντερ και κατόπιν το αναμειγνύεις με 100 γρ. παραδοσιακό γιαούρτι (να μην είναι πολύ παγωμένο!), από το οποίο έχεις αφαιρέσει την πέτσα.
Στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπό σου (να είναι καθαρό), το αφήνεις να δράσει για 5 λεπτά (σταδιακά μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 10 λεπτά) και μετά ξεπλένεις με χλιαρό νερό – ούτε ζεστό ούτε κρύο. Επαναλαμβάνεις 2-3 φορές εβδομαδιαίως και παράλληλα αυξάνεις την κατανάλωση νερού, λαχανικών και φρούτων.