Οι συμβουλές που πρέπει να ξέρεις αν κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι

Οι συμβουλές που πρέπει να ξέρεις αν κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι
ΠΗΓΗ:@viktoriya.klimovich
Μπορείς να έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα, αλλά αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με απόλυτη ασφάλεια

Το να κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι μπορεί να είναι μια χαλαρωτική και δημιουργική διαδικασία – και επιπλέον, σου εξοικονομεί και χρήματα! Ωστόσο, για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Αν λοιπόν έχεις πάρει τα εργαλεία και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές ώστε τα νύχια σου να δείχνουν υπέροχα και φυσικά η δουλειά να γίνει με πλήρης ασφάλεια.

1. Η αποστείρωση είναι σημαντική

Η υγιεινή είναι η «βάση» για οποιοδήποτε καλό μανικιούρ, ειδικά όταν το κάνεις στο σπίτι. Καθάρισε και απολύμανε όλα τα εργαλεία σου, από τη λίμα και τον νυχοκόπτη, μέχρι τα πινέλα για nail art. Η χρήση καθαρού εξοπλισμού προστατεύει τα νύχια και το δέρμα σου από πιθανές μολύνσεις. Ο πιο απλός τρόπος; Χρησιμοποίησε οινόπνευμα ή αντιβακτηριδιακό σαπούνι για να καθαρίζεις τα εργαλεία σου πριν και μετά τη χρήση τους, και φυσικά, μην τα μοιράζεσαι με κανέναν για να αποφύγεις μεταφορά μικροβίων.

2. Φρόντισε για την προετοιμασία των νυχιών σου

Ακόμα κι αν είσαι βιαστική, η προετοιμασία των νυχιών πριν από το βερνίκι είναι βήμα-κλειδί. Ξεκίνα με καθαρά νύχια: αφαίρεσε το παλιό βερνίκι με ασετόν και σπρώξε τα επωνύχια με απαλότητα, χωρίς να τα κόβεις, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Λίμαρε τα νύχια σου μόνο προς μία κατεύθυνση για να αποτρέψεις το σπάσιμο και να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν τα επωνύχια είναι σκληρά, χρησιμοποίησε ένα ειδικό ενυδατικό έλαιο για να τα σπρώξεις εύκολα προς τα πίσω.

3. Ποτέ χωρίς βάση – χρησιμοποίησε Base Coat

Μπορεί να φαίνεται σαν περιττό βήμα, αλλά η βάση (ή το base coat) είναι σημαντική. Βοηθάει στο να «κολλήσει» καλύτερα το βερνίκι, ενώ προστατεύει και τα νύχια σου από κιτρίνισμα και φθορές, ειδικά αν προτιμάς πιο σκούρα χρώματα. Το base coat προσθέτει επίσης ανθεκτικότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες για ξεφλούδισμα και σκασίματα. Μπορείς να βρεις βάσεις που παρέχουν επιπλέον ενυδάτωση ή ενίσχυση, αν τα νύχια σου είναι πιο αδύναμα ή εύθραυστα.

4. Εφάρμοσε λεπτές στρώσεις βερνικιού για καλύτερο αποτέλεσμα

Η εφαρμογή του βερνικιού σε παχιά στρώση μπορεί να φαίνεται σαν γρήγορη λύση, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγει σε μουντζούρες και φυσαλίδες που χαλάνε το αποτέλεσμα. Αντί γι’ αυτό, επέλεξε να εφαρμόσεις δύο λεπτές στρώσεις, αφήνοντας χρόνο για να στεγνώσει καλά η καθεμία πριν συνεχίσεις με την επόμενη. Αυτό θα δώσει ένα λείο, μακράς διάρκειας αποτέλεσμα, χωρίς τις ατέλειες που μπορεί να προκαλέσει μια παχιά στρώση.

5. Κλείδωσε το αποτέλεσμα με Top Coat

Το top coat είναι η τελική πινελιά που εξασφαλίζει διάρκεια και αντοχή. Αυτό το διάφανο βερνίκι «σφραγίζει» το χρώμα σου και προστατεύει το μανικιούρ από το να ξεφλουδίσει ή να χαλάσει εύκολα. Μπορείς να εφαρμόζεις top coat κάθε λίγες μέρες, ώστε να φρεσκάρεις το αποτέλεσμα και να διατηρήσεις τη λάμψη του χρώματος.

Με αυτές τις απλές συμβουλές, το DIY μανικιούρ σου θα φαίνεται πάντα επαγγελματικό και θα κρατήσει περισσότερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη επιμονή και φροντίδα και τα νύχια σου θα σε ανταμείψουν με το άψογο αποτέλεσμα που θέλεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 27.10.2024 - 00:53