Το χτένισμα που θα σε κάνει διευθύντρια

31.05.2010
Πόσες φορές δεν έχεις πάει στη δουλειά αχτένιστη ή με το μαλλί πιασμένο σε πρόχειρο κότσο; Τώρα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις το χτένισμα σου στη δουλειά και να προσπαθήσεις λιγάκι παραπάνω για να πάρεις τη θέση που σου αξίζει , αυτή της διευθύντριας!

Πόσες φορές δεν έχεις πάει στη δουλειά αχτένιστη ή με το μαλλί πιασμένο σε πρόχειρο κότσο; Τώρα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις το χτένισμα σου στη δουλειά και να προσπαθήσεις λιγάκι παραπάνω για να πάρεις τη θέση που σου αξίζει, αυτή της διευθύντριας!

Εξάλλου βάση έρευνας που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Γέιλ υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ μαλλιών και αυτοπεποίθησης και άρα ως εκ τούτου και επαγγελματικής επίδοσης!

Τα μαλλάκια σου από το χρώμα μέχρι το κούρεμα σου λένε πολλά για εσένα σαν άνθρωπο αφού είναι ενδεικτικά της προσωπικότητας σου. Ειδικά για κάποιους που δε σε γνωρίζουν προσωπικά τα μαλλάκια σου λένε πολλά πράγματα. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η θετική ενέργεια των περιποιημένων μαλλιών είναι δυνατόν να σου δώσουν την αύξηση που τόσο καιρό περιμένεις!

Στη συνέντευξη: επειδή στη συνέντευξη οφείλεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου, τότε καλό είναι να δώσεις στα μαλλάκια σου όλη σου την προσοχή.

Τι να κάνεις: το βασικό είναι να επιλέξεις ένα χτένισμα με το οποίο να νιώθεις άνετα, είτε αυτό είναι να είναι τα μαλλάκια σου χαλαρά κάτω είτε είναι να είναι πιασμένα σε μια ωραία αλογοουρά. Πριν το μεγάλο ραντεβού κάνε δοκιμές στον καθρέφτη σου να δεις ποιο είναι το χτένισμα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Αν πάλι δε μπορείς να αποφασίσεις τότε ο κότσος έρχεται να σε βγάλει από το δίλημμα! Εκτός από πολύ πρακτικός αφού κρατάει τα μαλλάκια σου μακριά από το προσωπάκι σου , δείχνει ότι είσαι χαλαρή αλλά ταυτόχρονα περιποιημένη ενώ δεν προσπαθείς να δείξεις κάτι άλλο. Αν θέλεις να δείξεις ότι και τρέντι είσαι αλλά και επαγγελματίας τότε δεν έχεις παρά να πιάσεις τα μαλλάκια σου σε μια ψηλή αλογοουρά ειδικά αν είναι μακριά!

Τιπ: προτίμησε την αυστηρή αλογοουρά αν η εταιρεία στην οποία έχεις τη συνέντευξη είναι κάπως συντηρητική ενώ αν θέλεις να βρεις δουλειά στο δημιουργικό τομέα ένα κούρεμα που είναι τελευταία λέξη της μόδας - εφόσον βέβαια σου ταιριάζει και μπορείς να το υποστηρίξεις- είναι αυτό που θα σου εξασφαλίσει τη θέση! Και μην ξεχνάς το να κάνεις εντύπωση και να ξεχωρίσεις ανάμεσα από ένα σωρό υποψηφίους με τα μαλλάκια σου είναι πολύ σημαντικό!

Στη δουλειά: οκ μπορεί να είσαι πολύ καλή στη δουλειά σου και να έχεις δώσει τα πάντα, όμως η θέση της διευθύντριας είναι ήδη πιασμένη και εσύ τη βλέπεις μόνο με τα κιάλια! Αναρωτιέσαι τι πάει λάθος; Τότε μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις χτένισμα;

Τι να κάνεις: έχεις στο πρόγραμμα μια παρουσίαση και μετά από ώρες δουλειάς στο powerpoint το μόνο που θέλεις είναι να γίνει η παρουσίαση να τελειώνεις; Μέγα λάθος. Εκτός από την παρουσίαση φρόντισε να είναι τέλεια και τα μαλλάκια σου και θα δεις ότι η αυτοπεποίθηση σου θα εκτιναχτεί στα ύψη και η παρουσίαση θα πάει πιο καλά από ποτέ. Πήγαινε στο κομμωτήριο ή φτιάξε τα μαλλια μόνη στο σπίτι ειδικά για τη μέρα της παρουσίασης και θα δεις αμέσως πώς θα νιώσεις!

Γενικά: το χρώμα των μαλλιών σου είναι πολύ σημαντικό για τη συνολική εικόνα σου. Ένα κακοβαμμένο ή ξεθωριασμένο χρώμα δίνει την εντύπωση ότι δε σε απασχολεί η εξωτερική σου εμφάνιση και καλά θα κάνεις να την ανατρέψεις όσο είναι καιρός! Το κούρεμα σου είναι καλό να σου ταιριάζει όσο περισσότερο γίνεται, έτσι ώστε να νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου!

Τιπ: ξέχασε τη βαφή, το κούρεμα και ένα χτένισμα που δεν έχεις ξανακάνει -και τώρα σου ήρθε για αλλαγή- μια μέρα πριν την παρουσίαση ή το ραντεβού με το διευθυντή γιατί αν δεν είσαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, ένα απλό χτένισμα μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην καριέρα σου! Απλά χτένισε τα μαλλάκια σου ώστε να έχουν το αγαπημένο σου στιλ και θα είσαι κούκλα!

Από την Ελένη Αναστασάκη