Άψογο στυλ για κοντά μαλλιά

20.03.2009
Πήρες τη μεγάλη απόφαση και έκοψες τα μαλλιά σου καρέ γιατί έβλεπες την Ριάνα και ζήλευες; Λίγες μέρες μετά το μαλλί κομμωτηρίου, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου και νιώθεις απόγνωση! Χαλάρωσε!

Πήρες τη μεγάλη απόφαση και έκοψες τα μαλλιά σου καρέ γιατί έβλεπες την Ριάνα και ζήλευες; Λίγες μέρες μετά το μαλλί κομμωτηρίου, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου και νιώθεις απόγνωση! Χαλάρωσε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις τα κοντά μαλλιά και να δείχνεις άκρως σέξι!

Τι θα χρειαστείς:

  • Μάσκα μαλλιών
  • Σίδερο για ίσιωμα
  • Πιστολάκι
  • Λακ

Βήμα πρώτο: λούσε τα μαλλιά σου καλά και σκούπισέ τα ελαφρά με μία πετσέτα. Τρίψε την σε όλο το κεφάλι(μέχρι τη ρίζα) για να πάει παντού το νερό.

Βήμα δεύτερο: ίσιωσέ τα ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλεις να πάρουν τα μαλλιά σου. Με τα δάχτυλά σου, φέρτα προς τα πίσω ή προς μία πλευρά και χρησιμοποίησε το πιστολάκι μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Για περισσότερο όγκο, στέγνωσε ανάποδα.

Βήμα τρίτο: διάλεξε το στυλ που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεση αλλά και στην περίσταση για την οποία ετοιμάζεσαι. Προμηθεύσου μία καλή κρέμα μαλλιών(που να είναι και ισιώματος) που να ανταποκρίνεται στην ποιότητα της τρίχας σου. Βάλε 3 δάχτυλα στο βαζάκι και κάνε ένα μασάζ σε όλο το κεφάλι ώστε να πάει παντού η κρέμα.

Βήμα τέταρτο: Ίσιωμα: αν θέλεις αυστηρό ίσιωμα, μπορείς να κάνεις πιστολάκι και στο τέλος να περάσεις τις πάνω τούφες με το σίδερο για πιο λείο αποτέλεσμα. Καλό θα είναι να προτιμάς το πιστολάκι γιατί τα σίδερα καίνε περισσότερο τα μαλλιά και επισπεύδουν την ψαλίδα. Εάν έχεις μεγάλο πρόσωπο, άφησε τη φράντζα να πέφτει προς όποια κατεύθυνση προτιμάς.

Σγουρά: για να αποκτήσεις κατσαρό μαλλί(το άφρο λουκ δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα) γύρισέ τα ανάποδα, βάλε αρκετό αφρό και στέγνωσέ τα με φυσούνα. Μπορεί να είναι πολύ κοντά, αλλά δημιουργούν ένα ιδιαίτερο λουκ.

Πιασμένα: θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα πιάσεις αν δεν είναι κομμένα σε πολλά μήκη. Ακόμα και αν δεν πιάνονται με λαστιχάκι, μπορείς να τα τραβήξεις προς τα πίσω και να τα συγκρατήσεις με μερικά τσιμπιδάκια. Γρήγορο, απλό και αποτελεσματικό!

Βήμα πέμπτο: όπως και να τα κάνεις, μη ξεχνάς τη λακ αν θες τα μαλλιά να έχουν έξτρα κράτημα. Με μέτρο όμως γιατί είσαι υπεύθυνη για την τρύπα του όζοντος!