Butterfly Haircut VS Wolf Cut: Πώς να επιλέξεις την ιδανική τάση για εσένα

Butterfly Haircut VS Wolf Cut: Πώς να επιλέξεις την ιδανική τάση για εσένα
ΠΗΓΗ:@sydney_sweeney
Πώς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει ακριβώς στο στυλ σου

Κάθε φορά που ανοίγουμε τα social media, εμφανίζεται μια νέα τάση στα κουρέματα που δείχνει πιο εντυπωσιακή από την προηγούμενη. Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι συγκεκριμένο στυλ μπορεί να μην κολακεύει το σχήμα του προσώπου μας ή να μην ταιριάζει στον τρόπο ζωής μας, δε μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό αυτών των funky, δυναμικών, ή και πιο κλασικών haircuts που κατακλύζουν την αρχική μας σελίδα.

Για παράδειγμα, το κούρεμα butterfly (πεταλούδα). Αυτό το πλούσιο και γεμάτο κίνηση look κάνει κάθε μαλλί να δείχνει έτοιμο για πασαρέλα, δίνοντας την αίσθηση ενός φρέσκου κουρέματος σαν μόλις να βγήκες απο το κομμωτήριο. Από την άλλη πλευρά, το κούρεμα wolf (λύκος), το οποίο έχει γίνει viral, ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά απαιτεί πιο κοντά μαλλιά (σκέψου την εποχή της Billie Eilish με το ξανθό look).

Αυτά τα δύο στυλ είναι γεμάτα layers, όγκο και μοναδικό στυλ, αλλά ποια είναι η βασική τους διαφορά; Και ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο για σένα; Παρακάτω, συγκρίνουμε τα κουρέματα wolf και butterfly και αναλύουμε πώς να διαλέξεις το κατάλληλο για εσένα.

Τι είναι το Butterfly Haircut;

Το butterfly cut, που πήρε το όνομά του από την ομοιότητα με τα φτερά της πεταλούδας, είναι ένα κούρεμα με έντονα layers που δημιουργεί κίνηση και όγκο. Πρόκειται για ένα συνδυασμό κοντών και μακρύτερων layers, που επιτρέπουν να πλαισιώνεται το πρόσωπο με μικρότερα layers, ενώ τα μακρύτερα πέφτουν με φυσική κίνηση στο υπόλοιπο μήκος.

Αυτό το στυλ είναι ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά μήκη. Για κάποιον που αγαπά τον όγκο, την κίνηση και την ελευθερία να αλλάζει στυλ, το butterfly είναι μια εξαιρετική επιλογή που αναδεικνύει κάθε χτένισμα και προσθέτει διάσταση χωρίς να θυσιάζει το συνολικό μήκος.

Τι είναι το Wolf Cut;

Το wolf cut συνδυάζει στοιχεία από το κούρεμα shag και mullet, με ασύμμετρα layers που χαρίζουν όγκο στην κορυφή και μια πιο ατημέλητη εμφάνιση στο κάτω μέρος. Η εμφάνιση αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα τολμηρό και ρετρό στυλ, με ελαφριά κίνηση και εύκολη υφή. Το wolf cut παραπέμπει σε μια ατίθαση, χαλαρή διάθεση, με layers που δημιουργούν έντονο όγκο και μια απλή, φυσική κίνηση στα μαλλιά.

1 4007b

@JENNYCHOHAIR/INSTAGRAM

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο κούρεμα

Αρχικά, σκέψου ποιο στυλ εξυπηρετεί καλύτερα τις καθημερινές σου ανάγκες και τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις για το styling των μαλλιών σου. Το butterfly είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την ευελιξία, καθώς προσφέρει όγκο και κίνηση στην κορυφή, διατηρώντας πιο μακριά layers που δίνουν ένα κομψό και ευέλικτο αποτέλεσμα. Για κάποιον που αγαπά τις διαφορετικές επιλογές στο styling, αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό.

Αντίθετα, το wolf cut προορίζεται περισσότερο για όσους προτιμούν ένα τολμηρό look με χαλαρή διάθεση, αφού η ατημέλητη αισθητική του και η ευκολία στη συντήρηση το κάνουν ιδανικό για εκείνους που θέλουν ένα edgy look χωρίς υπερβολικό κόπο.

Η υφή των μαλλιών παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, σε πιο λεπτή ή σγουρή τρίχα, τα έντονα layers μπορεί να αφαιρέσουν από την πυκνότητα των μαλλιών. Για τέτοιες περιπτώσεις, το butterfly προτιμάται συνήθως με μια στρογγυλή βούρτσα για όγκο, ενώ το wolf cut ενισχύεται με προϊόντα styling που κρατούν τα layers σε φυσική κίνηση.

Εναλλακτικές λύσεις

Αν τα δύο αυτά κουρέματα σου φαίνονται εξίσου ελκυστικά, αλλά δεν είσαι έτοιμη να δεσμευτείς, μπορείς να δοκιμάσεις μερικά από τα χαρακτηριστικά τους χωρίς να υιοθετήσεις εξολοκλήρου το στυλ τους. Δοκίμασε αρχικά με face-framing layers ή μακριές curtain bangs για να πάρεις μια γεύση από την αίσθηση αυτών των κουρεμάτων.

Τελική συμβουλή

Τα glamorous στυλ, όπως το butterfly και το wolf cut, απαιτούν συντήρηση και φροντίδα για να διατηρούνται στην καλύτερη τους μορφή. Εάν αγαπάς τα layers και θέλεις όγκο που παραπέμπει σε ένα καλοχτενισμένο look από κομμωτήριο, τότε το butterfly cut είναι για εσένα. Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο τολμηρό και ατημέλητο, το wolf cut είναι η ιδανική επιλογή.

Όποιο στυλ και αν επιλέξεις, θυμήσου: αν δεν έχεις τη διάθεση να αφιερώνεις χρόνο στο styling, ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτείς αυτές τις επιλογές. Το κούρεμα μπορεί να κάνει μια τολμηρή δήλωση για την εμφάνισή σου, αλλά χρειάζεται και την ανάλογη φροντίδα για να αναδειχθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.10.2024 - 01:49