Μπορούν τα claw clips να προκαλέσουν φθορά και σπάσιμο της τρίχας;

Μπορούν τα claw clips να προκαλέσουν φθορά και σπάσιμο της τρίχας;
ΠΗΓΗ:@INSTAGRAM
Όσα θέλεις να ξέρεις για το αγαπημένο αξεσουάρ των «it» girls

Στη δεκαετία του '80 και του '90, τα scrunchies ήταν το απόλυτο hair accessory προσφέροντας μια εύκολη και στιλάτη λύση για να μαζέψεις τα μαλλιά σου. Σήμερα, τα claw clips έχουν κατακτήσει το διαδίκτυο για τον ίδιο λόγο, την απλότητα και την πρακτικότητά τους.

Μαλλιά στο πρόσωπο; Χρησιμοποίησε ένα clip. Bad hair day και δεν είσαι έτοιμη να τα λούσεις; Πιάσε τα με ένα clip. Θέλεις ένα γρήγορο, casual χτένισμα χωρίς την τσάκιση που αφήνει ένα λαστιχάκι; Τα claw clips είναι η λύση.

Ωστόσο, το τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω μπορεί να προκαλέσει φθορά, όπως σπάσιμο της τρίχας, ειδικά σε sleek χτενίσματα. Αλλά τα claw clips έχουν το ίδιο αποτέλεσμα; Ας το αναλύσουμε.

Τι είναι τα claw clips;

Τα claw clips είναι αξεσουάρ για τα μαλλιά με δύο κυρτά, οδοντωτά «σαγόνια» που πιάνουν και κρατούν τα μαλλιά στη θέση τους. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και υλικά, από πλαστικό μέχρι μέταλλο, και είναι δημοφιλή για τα γρήγορα updo ή half-up χτενίσματα. Το σχέδιό τους προσφέρει πολλές επιλογές styling, από ένα χαλαρό ponytail έως ένα χτένισμα half-up, half-down.

Μπορούν να προκαλέσουν φθορά στα μαλλιά σου;

Όπως και με τα περισσότερα αξεσουάρ μαλλιών, η υπερβολική ή λανθασμένη χρήση των claw clips μπορεί να οδηγήσει σε φθορά της τρίχας. Το συνεχές τράβηγμα των μαλλιών, ειδικά αν το πιάσιμο είναι πολύ σφιχτό ή αν τα φοράς στο ίδιο σημείο κάθε μέρα, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Επίσης, τα clips με αιχμηρές άκρες μπορεί να μπλέκονται στα μαλλιά, δημιουργώντας ψαλίδα ή αποδυνάμωση της τρίχας με την πάροδο του χρόνου.

Εάν πιάνεις καθημερινά τα μαλλιά σου στο ίδιο σημείο, μπορεί να δημιουργηθεί ένταση στον άξονα της τρίχας, οδηγώντας σε σπάσιμο και πιθανή αραίωση. Αν και τα claw clips είναι πιο ήπια από τα λαστιχάκια, μπορεί να δημιουργήσουν πίεση στα μαλλιά, ειδικά αν χρησιμοποιούνται πολύ σφιχτά.

Πώς να χρησιμοποιείς με πλήρη ασφάλεια τα claw clips

  1. Μάζεψε απαλά τα μαλλιά σου: Στρίψε τα μαλλιά κοντά στο κεφάλι και πιάσε τα με το clip χωρίς να τα τραβάς πολύ σφιχτά. Βεβαιώσου ότι το χτένισμά σου είναι σταθερό, αλλά όχι τόσο σφιχτό ώστε να προκαλεί πόνο στις ρίζες.

  2. Απέφυγε τη συνεχή χρήση στο ίδιο σημείο: Μην τοποθετείς το clip κάθε μέρα στο ίδιο σημείο, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο σπασίματος της τρίχας σε συγκεκριμένη περιοχή.

  3. Επέλεξε claw clips με λείες άκρες: Τα clips με αιχμηρές άκρες μπορούν να μπλέκονται στα μαλλιά και να τα καταστρέφουν. Προτίμησε σχέδια που δεν προκαλούν μπλέξιμο.

  4. Πρόσεχε όταν οδηγείς: Αν οδηγείς, το claw clip μπορεί να πιέζει το κεφάλι σου στο προσκέφαλο, επηρεάζοντας την άνεση και την ασφάλειά σου. Θα μπορούσε επίσης να περιορίσει την κίνηση του κεφαλιού σου, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση των νεκρών σημείων στο δρόμο. Σε περίπτωση ατυχήματος, το clip μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό αν πιεστεί στο κεφάλι ή το λαιμό σου.

Τα claw clips είναι μια γρήγορη και απλή λύση για να πιάσεις τα μαλλιά σου, αρκεί να τα χρησιμοποιείς σωστά. Πρόσεχε πόσο σφιχτά τα πιάνεις, πόσο συχνά δημιουργείς το ίδιο χτένισμα και αν το σχέδιο του clip μπορεί να προκαλέσει φθορά. Με την κατάλληλη προσοχή, τα claw clips μπορούν να είναι ένα ασφαλές και κομψό αξεσουάρ για τα μαλλιά σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.10.2024 - 00:38