Πώς να έχεις πάντα τέλειες και καλοσχηματισμένες μπούκλες

Πώς να έχεις πάντα τέλειες και καλοσχηματισμένες μπούκλες
ΠΗΓΗ:@alissajanay
Τα tips που πρέπει να ξέρεις

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά μπορεί να είναι μια πρόκληση όταν πρόκειται για το styling, αφού συχνά τείνουν είτε να φριζάρουν, είτε να χάνουν τον όγκο τους. Παρ’ όλα αυτά, με μερικά απλά βήματα και τη σωστή φροντίδα, μπορείς να πετύχεις καλοσχηματισμένες μπούκλες που θα δείχνουν πάντα περιποιημένες και τέλειες. Το κλειδί είναι η υγεία των μαλλιών σου, οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίζεις τα μαλλιά σου να παραμένουν υγιή και δυνατά.

Η σωστή επιλογή σαμπουάν και conditioner

Για αρχή, διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner για τα μαλλιά σου. Απέφυγε προϊόντα που περιέχουν σιλικόνες, καθώς αυτές τείνουν να βαραίνουν τις μπούκλες και να μην επιτρέπουν στο τριχωτό της κεφαλής να αναπνεύσει σωστά. Προτίμησε φυσικά προϊόντα, τα οποία καθαρίζουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν.

Το κατάλληλο προϊόν styling για κάθε τύπο μπούκλας

Η επιλογή του προϊόντος styling εξαρτάται από τον τύπο της μπούκλας σου. Αν έχεις πιο μεγάλες και άτακτες μπούκλες που τείνουν να φριζάρουν, ένας αφρός που θα δώσει ευκρίνεια και όγκο είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν οι μπούκλες σου είναι πιο λεπτές και καλοσχηματισμένες από τη φύση τους, μπορείς να επιλέξεις έναν αφρό που δίνει επιπλέον όγκο χωρίς να τις βαραίνει. Εναλλακτικά, το τζελ είναι μια καλή επιλογή για να σταθεροποιήσεις το σχήμα και να κρατήσεις τις μπούκλες σου όμορφες όλη μέρα.

Πώς να στεγνώσεις σωστά τις μπούκλες σου

Ο τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά σου παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Με το κεφάλι σου προς τα κάτω, εφάρμοσε το προϊόν styling που επέλεξες, χωρίζοντας τις μπούκλες σου και πιέζοντας ελαφρά τις άκρες προς τη ρίζα. Αυτό θα βοηθήσει τις μπούκλες σου να πάρουν το σχήμα τους. Μόλις τελειώσεις με την εφαρμογή, χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι με διαχύτη για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, κρατώντας το σε απόσταση για να αποφύγεις τη βλάβη από τη θερμότητα.

Αν ακολουθήσεις αυτά τα απλά tips, θα δεις τις μπούκλες σου να δείχνουν πιο καλοσχηματισμένες, γεμάτες ζωντάνια και λάμψη!

Τελευταία τροποποίηση στις 19.10.2024 - 00:58