Τα απόλυτα μυστικά για να γυρίσεις από τις διακοπές με υγιή και δυνατά μαλλιά

Τα απόλυτα μυστικά για να γυρίσεις από τις διακοπές με υγιή και δυνατά μαλλιά
ΠΗΓΗ:@nomadgirlshere
Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για να γυρίσεις απο τις διακοπές με υγιή και δυνατά μαλλιά.

Για να γυρίσεις από τις διακοπές με μαλλιά υγιή και λαμπερά, χρειάζεται να προσέξεις μερικά βασικά σημεία. Ξεκινώντας από τη διατροφή σου, είναι σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και σίδηρο. Αν η διατροφή σου είναι ελλιπής σε αυτά, το σώμα σου θα δώσει προτεραιότητα στα ζωτικά όργανα και όχι στα μαλλιά, που σημαίνει ότι το καλοκαίρι, όπου τα μαλλιά επιβαρύνονται περισσότερο, μπορεί να χάσουν τη δύναμή τους. Επέλεξε τροφές όπως κόκκινο κρέας, αμύγδαλα και λιπαρά ψάρια, ενώ μη ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό.

Σωστά προϊόντα περιποίησης

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείς παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποίησε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες ειδικά σχεδιασμένα για το καλοκαίρι, καθώς αυτά απομακρύνουν αποτελεσματικά το χλώριο, το αλάτι και τα κατάλοιπα αντιηλιακών. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποίησε πρώτα μια μάσκα επανόρθωσης και στη συνέχεια το κοντίσιονερ. Η μάσκα διεισδύει στην τρίχα για βαθιά θρέψη, ενώ το κοντίσιονερ κλείνει τα λέπια της τρίχας, προσφέροντας επιπλέον προστασία. Αν δεν έχεις χρόνο για την παραπάνω διαδικασία γιατί βιάζεσαι προτίμησε το κοντίσιονερ.

Μέθοδος LOC

Για να πετύχεις μέγιστη ενυδάτωση, ακολούθησε τη μέθοδο LOC: ξεκίνα με ένα leave-in κοντίσιονερ (L), στη συνέχεια άπλωσε ένα λάδι μαλλιών (O) για να κλειδώσεις την υγρασία, και τέλος μια κρέμα (C) με πλούσια υφή. Αν έχεις πιο λεπτά και ίσια μαλλιά, μπορείς να δοκιμάσεις την παραλλαγή LCO, όπου η κρέμα προηγείται του λαδιού.

Αντιηλιακή προστασία και στα μαλλιά

Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά σου. Πριν βγεις στον ήλιο, εφάρμοσε ένα αντηλιακό μαλλιών. Προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, την αφυδάτωση και το ξεθώριασμα του χρώματος. Για την πόλη, προτίμησε ένα ελαφρύ σπρέι που δεν θα προκαλέσει λιπαρότητα, ενώ στην παραλία χρησιμοποίησε ένα πιο ενυδατικό προϊόν, όπως κρέμα ή λάδι, για να προσφέρεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη θρέψη και προστασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.08.2024 - 23:42