Nails care: 5 SOS tips για πιο δυνατά και υγιή νύχια

Nails care: 5 SOS tips για πιο δυνατά και υγιή νύχια
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Με αυτά τα tips τα νύχια σου θα είναι πιο δυνατά και υγιή απο ποτέ.

Όλες επιθυμούμε όμορφα και γερά νύχια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Αν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη ή αν έχεις κάποιες κακές συνήθειες, είναι φυσικό να παρατηρήσεις ότι τα νύχια σου σπάνε πιο εύκολα, δεν μεγαλώνουν γρήγορα ή δεν δείχνουν τόσο περιποιημένα όσο θα ήθελες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορείς να κάνεις (και άλλες να αποφεύγεις) για να αποκτήσεις τα νύχια που επιθυμείς.

Ποια είναι αυτά τα βήματα;

1. Άλλαξε τη διατροφή σου

Βιταμίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρος, είτε μέσω της τροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων, μπορούν να κάνουν θαύματα, καθιστώντας τα νύχια σου πιο σκληρά και πιο ανθεκτικά.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου

Χρησιμοποίησε κρέμες ενυδάτωσης για την περιοχή γύρω από τα νύχια και στην επιφάνειά τους. Ένα λαδάκι για τα πετσάκια μπορεί επίσης να διατηρήσει την περιοχή ενυδατωμένη. Τα υγιή πετσάκια υποστηρίζουν τα νύχια, ενώ τα ξηρά μπορούν να συμβάλουν στο σπάσιμό τους. Κράτα ένα λαδάκι στο κομοδίνο ή το γραφείο σου, ώστε να το εφαρμόζεις καθημερινά.

Μην ξεφλουδίζεις το βερνίκι

Αν παρατηρήσεις ότι το βερνίκι ξεφτίζει στις άκρες, απέφυγε τον πειρασμό να το ξεφλουδίσεις. Αφαίρεσέ το με ασετόν ή κάλυψέ το με ένα νέο χρώμα. Το ξεφλούδισμα του βερνικιού μπορεί να αφαιρέσει και μια στρώση από το νύχι, κάνοντάς το πιο μαλακό και ευαίσθητο.

Προτίμησε ξεβαφτικό χωρίς ασετόν

Χρησιμοποίησε προϊόντα αφαίρεσης βερνικιού που δεν περιέχουν ασετόν και που περιέχουν ενυδατικά έλαια για να θρέψουν και να ενυδατώσουν τα νύχια. Διαφορετικά, τα νύχια σου μπορεί να γίνουν ξηρά και εύθραυστα, οδηγώντας σε ανεπιθύμητα σπασίματα.

Δώσε στα νύχια σου ένα διάλειμμα

Άφησέ τα άβαφα για ένα διάστημα, επιτρέποντάς τους να «αναπνεύσουν» και να ανακτήσουν την υγεία τους μακριά από χημικά και χρωστικές.

{https://www.tiktok.com/@mariamayf/video/7279875811346353451?lang=el-GR&q=nail%20care&t=1723584948475}

Και φυσικά, αν έχεις την κακή συνήθεια να τρως τα νύχια σου ή να τραβάς τις παρωνυχίδες, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να την περιορίσεις, καθώς έτσι αποδυναμώνεις περαιτέρω τα νύχια σου και δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο αδυναμίας και σπασίματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.08.2024 - 00:42