Τελικά η μέθοδος των «100 χτενισμάτων» είναι καλή για τα μαλλιά σας;

Τελικά η μέθοδος των «100 χτενισμάτων» είναι καλή για τα μαλλιά σας;
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Υπάρχει ένας μύθος που θέλει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα. Κατά ποσο ισχύει τελικά;

Η Marcia Brady (και ίσως και η γιαγιά σας) ήταν γνωστή για το ότι βούρτσιζε τα μαλλιά της 100 φορές την ημέρα. Αυτή η παλιά πρακτική υποτίθεται ότι αυξάνει τη λάμψη και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει μύθο, συμπεριλαμβανομένων και δερματολόγων. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλά θέματα ομορφιάς, υπάρχουν λεπτομέρειες που αξίζει να εξεταστούν.

Είναι σημαντικό να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο θα νομίζαμε. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες, εργαλεία και τεχνικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας 100 φορές στη σειρά. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο τρόπος μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και λαμπερά (αν γίνει σωστά), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Συνεχίστε να διαβάζετε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μέθοδο των «100 χτενισμάτων».

Τι είναι η μέθοδος των «100 χτενισμάτων»;

Η μέθοδος των 100 χτενισμάτων είναι ένας τρόπος για να βουρτσίζετε απαλά τα μαλλιά σας από τη ρίζα έως τις άκρες, χωρίζοντάς τα σε τέσσερα τμήματα και βουρτσίζοντας κάθε τμήμα 25 φορές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και να διανέμετε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής κατά μήκος των μαλλιών, προσφέροντας θρέψη, προστασία και λάμψη.

{https://www.instagram.com/p/C8pjOKAyBth/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Αυτό πρέπει να γίνεται σε στεγνά και καλά ξεμπερδεμένα μαλλιά, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα υψηλής ποιότητας από τρίχες αγριόχοιρου. Οι τρίχες αγριόχοιρου είναι οι μόνες που μιμούνται τη δομή των φυσικών τριχών του τριχωτού της κεφαλής, γι' αυτό και είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα με 100% τρίχες αγριόχοιρου, και όχι υβριδική με νάιλον. Οι καλής ποιότητας τρίχες θα πρέπει να είναι άκαμπτες και να τσιμπάνε τα δάχτυλά σας όταν τις αγγίζετε.

Αλλά πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας 100 φορές;

Αν και το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να ωφελήσει το τριχωτό της κεφαλής και να σας χαλαρώσει, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών. Σύμφωνα με την τριχολόγο Helen Reavey, το βούρτσισμα βοηθά στη διανομή των φυσικών ελαίων, προσθέτοντας λάμψη και θρέψη, αλλά το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει φθορά, ειδικά σε ευαίσθητα μαλλιά που σπάνε εύκολα.

Ποιες ενναλακτικές υπάρχουν;

Αν ψάχνετε τρόπους να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας, το καλύτερο σημείο εκκίνησης είναι το τριχωτό της κεφαλής. Οι ειδικοί προτείνουν να ενσωματώσετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής στη ρουτίνα σας, καθώς μπορεί να προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα με λιγότερο χτένισμα των μαλλιών. Η ενίσχυση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική αν συνδυαστεί με προϊόντα που ενδυναμώνουν το θύλακα της τρίχας.

mallia tips fe41d

Αν σας αρέσει η ιδέα ενός ειδικού βουρτσίσματος, αλλά φοβάστε τη φθορά, μπορείτε να περιορίσετε το βούρτσισμα σε 10-15 φορές ανά τμήμα και να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα από τρίχες αγριόχοιρου που είναι ειδικά σχεδιασμένη για λεπτά έως μεσαίου πάχους μαλλιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.08.2024 - 14:15