Hair care: Πώς να μην ξυπνάς με μπερδεμένα μαλλιά κάθε πρωί

Hair care: Πώς να μην ξυπνάς με μπερδεμένα μαλλιά κάθε πρωί
ΠΗΓΗ:@selinaasici
Τα tips που θα σε σώσουν.

Είναι σύνηθες φαινόμενο να ξυπνάμε με μαλλιά που μπλέκονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτά τα μπλεξίματα και οι κόμποι μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ενοχλητικοί το πρωί όταν προσπαθούμε να τα ξεμπερδέψουμε γρήγορα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά tips που μπορούν να βοηθήσουν να προλάβουμε αυτό το πρόβλημα και να ξυπνάμε με ευκολοχτένιστα μαλλιά, ανεξάρτητα από τον τύπο τους.

Προλαμβάνοντας τους κόμπους και τα μπερδέματα

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν να αποφύγεις τον σχηματισμό κόμπων στα μαλλιά σου:

1. Ενυδάτωση

Τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά μπερδεύονται πιο εύκολα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μη ξεχνάς τη βαθιά ενυδάτωση. Αναζήτησε προϊόντα για το λούσιμο, όπως σαμπουάν και conditioner, που περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

2. Τακτικό κούρεμα

Το συχνό κούρεμα βοηθάει στην απομάκρυνση των κατεστραμμένων άκρων που συχνά προκαλούν ή επιδεινώνουν το μπέρδεμα.

3. Προετοιμασία πριν τον ύπνο

Χτένισε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και στη συνέχεια τύλιξέ τα με ένα curling band, κάνε μια πλεξούδα ή πιάσε τα σε space buns. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με μαλλιά χωρίς κόμπους και όμορφες κυματιστές τούφες.

4. Μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες

Ο ύπνος σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη μειώνει την τριβή και συνεπώς τον κίνδυνο να ξυπνήσεις με μπερδεμένα μαλλιά. Αυτές οι μαξιλαροθήκες επιτρέπουν στα μαλλιά να γλιστρούν εύκολα χωρίς να σπάνε ή να μπλέκονται.

5. Στέγνωμα με T-shirt

Αντί να χρησιμοποιείς πετσέτα, δοκίμασε να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με ένα βαμβακερό t-shirt ή πετσέτα μικροϊνών για λιγότερη τριβή και φθορά.

6. Κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων για τη φροντίδα των μαλλιών, είτε πρόκειται για το λούσιμο, είτε για το styling, μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και χωρίς μπερδέματα.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές συμβουλές, θα μπορείς να απολαμβάνεις πιο όμορφα και λεία μαλλιά κάθε πρωί!

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2024 - 02:11