Βαμμένα μαλλιά: Πώς να διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα των μαλλιών για περισσότερη διάρκεια

Βαμμένα μαλλιά: Πώς να διατηρήσεις ζωντανό το χρώμα των μαλλιών για περισσότερη διάρκεια
ΠΗΓΗ:@KAIAGERBER
Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και σήμερα θα μάθετε όλα τα μυστικά για να μείνει ζωντανό.

Είτε τα μαλλιά σας είναι ξανθά, καστανά ή κόκκινα, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί το χρώμα τους ζωντανό και υγιές. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επενδύετε χρόνο και χρήμα σε μια νέα βαφή μόνο για να ξεθωριάσει μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φροντίσετε σωστά τα βαμμένα μαλλιά και να διατηρήσετε το χρώμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Beauty tips για βαμμένα μαλλιά

Περιμένετε 72 ώρες πριν το πρώτο λούσιμο

Όταν βάφετε τα μαλλιά σας, ο θύλακας της τρίχας ανοίγει για να εισχωρήσει το χρώμα. Αν λούσετε τα μαλλιά σας πολύ νωρίς, μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτός, επιτρέποντας στο χρώμα να ξεπλυθεί. Είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον δύο μέρες πριν το πρώτο λούσιμο, ώστε να κλείσει και να παραμείνει το χρώμα περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα

Τα θειικά άλατα, όπως το λαουρεθικό νάτριο, είναι σαμπουάν που δημιουργούν αφρό, αλλά αφαιρούν τα φυσικά έλαια και την υγρασία από τα μαλλιά σας, προκαλώντας το ξεθώριασμα του χρώματος. Προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να διατηρήσετε το χρώμα ζωντανό.

Αποφύγετε τα ζεστά ντους

Αν και τα ζεστά ντους είναι χαλαρωτικά, το καυτό νερό μπορεί να ανοίξει την επιδερμίδα της τρίχας και να απομακρύνει το χρώμα. Προτιμήστε το χλιαρό νερό για το λούσιμο και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κλείσει ο θύλακας της τρίχας και να σφραγιστεί το χρώμα.

Περιορίστε το λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών που τα κρατούν ενυδατωμένα και προστατευμένα. Προσπαθήστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμη και 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ενυδάτωση και προστασία από τη θερμότητα

Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε θεραπείες για ενυδάτωση και προϊόντα με UV προστασία. Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας, εφαρμόστε θερμοπροστατευτικό σπρέι για να αποφύγετε τη φθορά και το ξεθώριασμα του χρώματος.

Αποφύγετε το χλώριο και το θαλασσινό νερό

Το χλώριο στις πισίνες μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα από τα μαλλιά, ενώ τα ξανθά μαλλιά μπορεί να πάρουν μια πρασινωπή απόχρωση. Χρησιμοποιήστε σκουφάκι κολύμβησης για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο και το θαλασσινό νερό.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.08.2024 - 02:21