Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας;

30.11.2020
Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας;
Η απάντηση κρύβεται στον τύπο μαλλιών που διαθέτεις

"Πόσο συχνά πρέπει να λούζομαι;" - Πρόκειται για μια ερώτηση η απάντηση στην οποία διχάζει και μπορεί να αποτελέσει ακόμη και θέμα...debate. Μια μερίδα του κόσμου ισχυρίζεται πως θα πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα και μια άλλη πιστεύει ότι το ιδανικό είναι μία φορά την εβδομάδα. Τελικά, τι ισχύει;

Δες και αυτό: Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα με το πιστολάκι

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μια καθολικά αληθής απάντηση, αφού μεγάλο ρόλο παίζει ο εκάστοτε τύπος μαλλιών. Σαν γενικός κανόνας, ισχύει πως οι γυναίκες με λιπαρά ή λεπτά μαλλιά, θα πρέπει να λούζονται πιο συχνά απ’ ό,τι εκείνες με ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά ή όσες έχουν πιο χοντρή τρίχα. Παρ'όλα αυτά, ακόμη κι αν έχεις λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν να μην λούζεσαι καθημερινά, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διώχνεις τα φυσικά τους έλαια και να τα κάνεις πιο αδύναμα.

Αυτό το είδες; Εσύ ξέρεις ποιο είναι το συστατικό που μακραίνει τα μαλλιά;

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες
- Αν δεν λούζεις αρκετά συχνά τα μαλλιά σου, θα συσσωρευτούν νεκρά κύτταρα, έλαια, ρύποι και υπολείμματα προϊόντων styling στην επιφάνεια του τριχωτού, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί κνησμός και ξηροδερμία.

- Αν θέλεις να επιμηκύνεις το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες για να μειώσεις τη λιπαρότητα.