Διάβασε αυτό πριν βάψεις τις ρίζες των μαλλιών σου μόνη σου

04.07.2020
Διάβασε αυτό πριν βάψεις τις ρίζες των μαλλιών σου μόνη σου
Οι συμβουλές του ειδικού που καλό είναι να ακολουθήσεις

Ένα από τα πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα, είναι ότι πολλά πράγματα μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνες μας από το σπίτι. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ακόμη και πριν την εξάπλωση του κορονοϊού επέλεγαν την οικονομική και σπιτική εκδοχή της κάθε επιλογής, είτε αυτό είναι ένα μαστόρεμα στο σπίτι είτε κάτι σχετικό με την ομορφιά τους. Γιατί λοιπόν να μη δοκιμάσεις και εσύ να βάψεις τα μαλλιά σου από την άνεση του σπιτιού σου, ακολουθώντας τα σωστά βήματα και τις συμβουλές των ειδικών;

Δες και αυτό: Πώς να αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα

Ο φημισμένος χρωματιστής μαλλιών Guy Tang μοιράζεται τις συμβουλές του για το βάψιμο των μαλλιών μας από το σπίτι:

- Αν συνήθως έβαφες τα μαλλιά σου σε κομμωτήριο και χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά βαφή εμπορίου για χρήση στο σπίτι, θα δεις με την πάροδο του χρόνου μια γραμμή που δείχνει πού εφαρμόστηκε η βαφή του κουτιού πάνω από το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στο κομμωτήριο. Οι χρωστικές είναι αρκετά διαφορετικές και αλλάζουν και εξασθενούν πολύ διαφορετικά. Επίσης, όταν εφαρμόσεις βαφή κουτιού στα μαλλιά σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η αφαίρεση αυτής της βαφής στο κομμωτήριο θα σου κοστίσει πιθανότατα παραπάνω από την κανονική σου επίσκεψη λόγω του ότι ο κομμωτής σου θα πρέπει να κάνει πλήρη διόρθωση χρώματος, με σωστή απογύμνωση των μαλλιών από τις χρωστικές για να επαναφέρει τα μαλλιά σου σε ένα σημείο όπου μπορείς να επιτύχεις τον προηγούμενο τόνο σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστούν πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να επιστρέψεις στον τόνο που είχες πριν από την εφαρμογή του βαφής που αγόρασες η ίδια.

Αυτό το είδες; Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου σαν επαγγελματίας

- Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «φυσικές» λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο ανοιχτό τόνο χρώματος μαλλιών, όπως ο χυμός λεμονιού, ο Tang προτείνει να τις αποφύγουμε, καθώς αλλάζουν τη χρωστική ουσία που έχουμε ήδη στα μαλλιά μας και κάνουν το χρώμα των μαλλιών μας να ξεθωριάζει πιο γρήγορα.

- Για να διασφαλίσεις ότι το χρώμα που ήδη έχεις θα παραμέινει φωτεινό και λαμπερό μέχρι την επόμενη ανανέωση, ο Tang λέει ότι συμβουλεύει τα μοντέλα και τις πελάτισσες του να λούζονται πιο σπάνια και να βρουν ένα hairstyle που τους αρέσει και τους ταιριάζει και τους βοηθάει να καμουφλάρουν τις ενδεχομένως λιπαρές ρίζες τους, όπως οι πλεξούδες Το ξηρό σαμπουάν θα είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης, όταν κάνεις ντους και δεν θέλεις να πλύνεις τα μαλλιά σου, καλό είναι να φορέσεις ένα καπέλο για ντους, το οποίο θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από το ζεστό νερό και τον ατμό. Όταν έρθει η μέρα να λουστείς, χρησιμοποιήσε δροσερό νερό και ένα σαμπουάν χωρίς χρώμα και χωρίς θειικά άλατα.