Τι να κάνεις αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν με τίποτα

07.03.2020
Τι να κάνεις αν τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν με τίποτα
Κάποια tips που σίγουρα έχεις ακούσει και κάποια που θα εκπλήξουν

Πέρυσι, το καρέ κούρεμα ήταν η απόλυτη τάση μαλλιών. Αν ήσουν όμως και εσύ μία από τις πολλές γυναίκες που το δοκίμασαν, είναι πιθανό πλέον να μετάνιωσες την επιλογή σου και να θέλεις πίσω τα μακριά σου μαλλιά.

Δες και αυτό: Όσα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις με τα μαλλιά σου στο γυμναστήριο

Τι πρέπει να κάνεις όμως αν ο χρόνος περνάει και τα μαλλιά σου δεν μακραίνουν με τίποτα; Ακολούθησε τα παρακάτω εύκολα και αποτελεσματικά tips:

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Προκειμένου να βελτιώσεις την υγεία των μαλλιών σου, θα πρέπει να τα ενυδατώνεις με κάθε ευκαιρία. Το conditioner και το ενυδατικό έλαιο θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σου. Μην ξεχνάς επίσης να απλώνεις μία ενδυναμωτική μάσκα στα μαλλιά σου 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μείωση σπασίματος
Στόχος σου θα πρέπει να είναι η μείωση του σπασίματος της τρίχας. Εάν θέλεις να δεις πραγματικά σπουδαία αποτελέσματα, προστάτευσε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα, χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό σπρέι πριν χρησιμοποιήσεις την πρέσα μαλλιών ή το ψαλίδι για μπούκλες.

Αυτό το είδες; Αυτό είναι το κούρεμα που κρύβει χρόνια

Η σωστή μαξιλαροθήκη

Για να μειώσεις το σπάσιμο της τρίχας, επένδυσε σε μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Μπορεί να σού κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά ο λόγος είναι πολύ σημαντικός: καθώς στριφογυρίζεις στον ύπνο σου δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών σου με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε.

Σωστό χτένισμα

Προκειμένου να αποφύγεις το ανεπιθύμητο σπάσιμο της τρίχας, φρόντισε να χτενίζεις τα μαλλιά σου ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τα πάνω, καθώς ξεμπλέκονται τα μαλλιά και ποτέ το αντίστροφο.

Διάβασε επίσης: Κατεστραμμένα μαλλιά: Τρόποι για να τα επαναφέρετε άμεσα

Αποτοξίνωση
Ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνεις τα μαλλιά σου πιο υγιή και να τα βοηθήσεις να μακρύνουν, είναι να κάνεις ένα hair detox aka να σταματήσεις -ή έστω να περιορίσεις- τη χρήση εργαλειών θερμότητας, καθώς το styling με αυτά τα σύνεργα προκαλούν φθορές στην τρίχα και τα εμποδίζουν να μακρύνουν.

Πες αντίο στα ξανθά μαλλιά
Το ντεκαπάζ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών σου όσον αφορά το μήκος τους αφού τα ταλαιπωρεί όσο τίποτα άλλο. Προτίμησε να τα φωτίσεις με ανταύγειες ή μπαλαγιάζ, αντί να βάφεις όλα το μήκος πλατινέ.