5 βήματα για να κάνεις την τέλεια αλογοουρά

24.05.2020
5 βήματα για να κάνεις την τέλεια αλογοουρά
Μπορείς να τα βάλεις με τη βαρύτητα για την άθλια αλογοουρά που μόλις έκανες αλλά αυτό που θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα είναι η τεχνική σου. Εννοείται ότι το να κρεμάσεις το κεφάλι σου ανάποδα από την άκρη του κρεβατιού σου, σε μια προσπάθεια να κάνεις αλογοουρά τα μαλλιά σου, δεν είναι η απάντηση. Προκειμένου να μπορέσεις να συναγωνιστείς αντάξια την μακριά αλογοουρά της Ariana Grande, πρέπει να διαβάσεις τις συμβουλές της hairstylist Annagjid Kee Taylor για οποιοδήποτε τύπο μαλλιών. Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις.

Βήμα πρώτο

«Κατ 'αρχάς, ανάλογα με τον τύπο του pony vibe που θα κάνεις, θα χρειαστείς είτε ένα τζελ ή κερί για να διατηρήσεις τα μαλλιά πάντα στη θέση τους», λέει η Taylor στο womenshealthmag. «Αν θες ένα πιο ανέμελο look, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις κανένα προϊόν».

Βήμα δεύτερο

«Στη συνέχεια, θα χρειαστείς μια καλή βούρτσα μαλλιών για να μπορέσεις να χτενίσεις όλες τις τούφες σου χωρίς προβλήματα», εξηγεί η Taylor η οποία δίνει επίσης μια έξυπνη ιδέα για πιο λεία μαλλιά: Γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και βούρτσισε τα μαλλιά σου από την κορυφή. «Βοηθά όχι μόνο να μείνουν στην θέση τους τα μαλλιά σου αλλά και να μην πονέσουν τα χέρια σου».

Βήμα τρίτο

«Μόλις συγκεντρώσεις τα μαλλιά σου στην κορυφή και προσθέσεις το προϊόν της επιλογής σου, θα θες να μαζέψεις τα μαλλιά και με τα δύο χέρια, να τα κρατήσεις αρκετά δυνατά με το ένα χέρι και να τραβήξεις πίσω. Το βασικό είναι ότι η αλογοουρά σου θα πρέπει να είναι τέλεια κεντραρισμένη», εξηγεί η Taylor.

Βήμα τέταρτο

«Μόλις είναι εντάξει «κλείδωσε» την αλογοουρά με ένα λαστιχάκι μαλλιών», λέει η Taylor. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιείς λαστιχάκια από καουτσούκ ή με μεταλλικά κουμπώματα γιατί «θα καταστρέψουν τα μαλλιά σου και θα τα σπάσουν σχεδόν αμέσως».

Βήμα πέμπτο

«Τώρα μπορείς να τα στυλιζάρεις! Πάντα μου αρέσει να βάζω μια φουρκέτα (όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα μιας και είναι η τελευταία τάση της μόδας) ή ακόμα και μια πλεξούδα ή μια τούφα μαλλιών για να καλύψω το λαστιχάκι στη βάση της αλογοουράς», λέει η Taylor. «Στην αλογοουρά, μπορείς επίσης να δώσεις μια κυματιστή φόρμα χρησιμοποιώντας το ψαλίδι μαλλιών. Τώρα είσαι έτοιμη για την έξοδό σου»!