Λαμπερό μακιγιάζ σε 5 λεπτά!

30.07.2010
Τώρα που σκας από τη ζέστη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το μακιγιάζ σου αφού ούτε χρόνο έχεις για πασαλείμματα αλλά ούτε και διάθεση; Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις το πιο σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ σε περίπου 5 λεπτάκια!

Τώρα που σκας από τη ζέστη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το μακιγιάζ σου αφού ούτε χρόνο έχεις για πασαλείμματα αλλά ούτε και διάθεση; Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις το πιο σούπερ καλοκαιρινό μακιγιάζ σε περίπου 5 λεπτάκια και κάν'το όπως οι επαγγελματίες!

Ενυδάτωση -1 λεπτό: η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω του καλοκαιρινού μακιγιάζ μιας και αν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη -πράγμα που είναι πολύ εύκολο να συμβεί τώρα με τον ήλιο να καίει το προσωπάκι και το αλάτι να το αφυδατώνει- και το πιο τέλειο μακιγιάζ δε θα δείχνει ωραία! Γι’ αυτό μην ξεχνάς την ενυδατική σου (με δείκτη προστασίας),την κρέμα ματιών και το σέρουμ για ακόμη πιο εξειδικευμένη και σε βάθος περιποίηση.

Αφησε τη φυσική σου λάμψη να αναδειχθεί- 2 λεπτά: καλοκαίρι δε σημαίνει τίποτε άλλο από λάμψη! Δώσε στο προσωπάκι σου την απαραίτητη φρεσκάδα και λάμψη με τη βοήθεια του κονσίλερ που θα καλύψει ατέλειες και μαύρους κύκλους και θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο "φωτεινά". Επειδή το μακιγιάζ είναι όσο πιο φυσικό γίνεται, δεν έχεις παρά να δώσεις λίγο ροζ χρωματάκι στα μαγουλάκια σου με μια πινελιά ρουζ σε ροζ απόχρωση -για πιο φυσικό λουκ- αλλά και στη μυτούλα και το πηγούνι σου, χαρίζοντας στο προσωπάκι σου sunkissed λάμψη!

Τιπ: το μπρόνζερ είναι το βασικό εργαλείο του μακιγιάζ και φέτος όπως κάθε καλοκαίρι, οπότε μην το ξεχνάς. Ένα απαλό πέρασμα με μπρόνζερ και είσαι έτοιμη.

Μάτια μου, αχ μάτια μου-2 λεπτά: το καλοκαίρι όπως είναι άλλωστε λογικό ξεχνάς smokey-eye και eyeliner αφού με τη βοήθεια μια και μόνο σκιάς σε ιριδίζουσα μορφή -και κατά προτίμησε σε χρυσό, πορτοκαλί, τιρκουάζ - έχεις έτοιμο το καλοκαιρινό μακιγιάζ ματιών σου. Απλά άπλωσε τη σκιά σου σε όλο το βλέφαρο και πέρασε μια στρώση μάσκαρα- κατά προτίμηση αδιάβροχη- για πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Η καφέ μάσκαρα είναι ότι πρέπει αν είσαι ξανθιά αφού θα σου χαρίσει διακριτική λάμψη ενώ η μαύρη μάσκαρα- πάντα με φειδώ αφού δεν έχεις ούτε χρόνο αλλά θέλεις να εντυπωσιάσεις φυσικά- μεταμορφώνει το βλέμμα ου αν είσαι καστανή!

Ντύσου πρόχειρα και β(γ)άλε το κραγιόν σου-1 λεπτό: το καλοκαίρι τα χείλη δε χρειάζεται να είναι καλλιτεχνικά βαμμένα και προσεγμένα. Το πιο σέξι σημείο στο πρόσωπο σου γίνεται αντικείμενο θαυμασμού χωρίς την ανάγκη μεγάλης χρωματικής γκάμας κραγιόν. Με τη βοήθεια του λιπ-γκλος σου - με τις κοραλλί, ροζ τριανταφυλλί αλλά και πορτοκαλί αποχρώσεις να σε κερδίζουν- ξόδεψε μισό πολύτιμο λεπτό για να χαρίσεις έξτρα λάμψη στα χειλάκια σου και χαμογέλασε!

Από την Ελένη Αναστασάκη