Προκλητικά χείλια που διαρκούν όλη μέρα!

05.05.2009
Το κραγιόν είναι ίσως το αγαπημένο καλλυντικό κάθε γυναίκας. Βάζουμε στοίχημα ότι το νεσεσέρ σου διαθέτει όλα τα χρώματα και όλες τις μάρκες και πάλι νομίζεις ότι δεν σου φτάνουν! Μάθε λοιπόν πώς να συνδυάζεις τα κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα σου αλλά και με την περίσταση και, κυρίως, πώς να

Το κραγιόν είναι ίσως το αγαπημένο καλλυντικό κάθε γυναίκας. Βάζουμε στοίχημα ότι ακόμα κι αν το νεσεσέρ σου διαθέτει όλα τα χρώματα και όλες τις μάρκες, πάλι νομίζεις ότι δεν σου φτάνουν! Μάθε λοιπόν πώς να συνδυάζεις τα κραγιόν σου ανάλογα με την επιδερμίδα σου αλλά και με την περίσταση και, κυρίως, πώς να τα κάνείς να διαρκούν όλη μέρα.

Τί θα χρειαστείς:

  • Κραγιόν
  • Μολύβι για περίγραμμα
  • Λιπ γκλος
  • Πινελάκι χειλιών
  • Μαντιλάκια για πρόσωπο

Βήμα πρώτο: απόχρωση επιδερμίδας. Είναι πολύ σημαντικό να δένει το κραγιόν με τη φυσική σου επιδερμίδα ώστε να μην δείχνει ξένο ή αταίριαστο πάνω σου. Αν έχεις σκουρόχρωμη ή σταρένια επιδερμίδα, θα δείχνεις άψογη με όλες τις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, όπως είναι το δαμασκηνί και αυτή του κόκκινου κρασιού. Εάν είσαι ανοιχτόχρωμη, μείνε στα γήινα μπεζ κραγιόν, σε αυτά που τείνουν προς το πορτοκαλί αλλά και στα παλ ροζ. Όσες από εσάς έχετε σκούρα επιδερμίδα που γκριζάρει, επιλέξτε απαλό καφέ ή κόκκινο σκούρο που καφετίζει.

Βήμα δεύτερο: περίσταση. Γνωρίζεις ήδη ότι τη μέρα, είναι καλό να αποφεύγεις τα σκούρα και έντονα χρώματα. Διάλεξε λοιπόν διακριτικά κραγιόν σε γήινες αποχρώσεις για τη δουλειά ή τον καφέ, ενώ κάνε την ανατροπή με σέξι έντονο κραγιόν στο κλάμπινγκ. Αν προσθέσεις και λίγο λιπ γκλος, είσαι ready to party! Εάν όμως έχεις καυτό ραντεβού, να θυμάσαι ότι το σέξι κόκκινο στο χρώμα του αίματος, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Βήμα τρίτο: πειραματίσου! Πήγαινε στο αγαπημένο σου κατάστημα καλλυντικών και πειραματίσου με τα δείγματα για να έχεις πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Ζήτα τη βοήθεια των ειδικών διότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Αλλά μπορείς να φτιάξεις το ιδανικό κραγιόν και στο σπίτι, συνδυάζοντας δύο διαφορετικά. Να θυμάσαι ότι πρέπει να τα δοκιμάζεις στο φως της ημέρας, διαφορετικά θα δείχνεις εντελώς διαφορετική σε φώτα γραφείου.

Βήμα τέταρτο: πώς να βάλεις κραγιόν. Όσες από εσάς θέλετε να κάνετε τα χείλια σας πιο... σαρκώδη, χρησιμοποιήστε μολύβι για περίγραμμα. Το ιδανικό είναι να έχει την ίδια απόχρωση με το κραγιόν ή έστω έναν τόνο πιο σκούρο. Μην το παρακάνεις όμως και δείχνεις πρησμένη! Δεν είναι χαζός ο κόσμος. Έχει μάτια και βλέπει! Άπλωσε το κραγιόν που θες μέσα στη γραμμή και τέλος πρόσθεσε λίγο γκλος για ζουμερό αποτέλεσμα. Προσοχή: βάζουμε γκλος μόνο στο κέντρο των χειλιών(πάνω και κάτω) και το απλώνουμε με τη βοήθεια του πινέλου.

Έξτρα tips: επίλεξε διάφανο γκλος για σίγουρο αποτέλεσμα αφού αυτό που θες είναι να ‘φωτίσει’ το κραγιόν που έχεις ήδη βάλει. Επίσης, αν κάνεις έντονα, σέξι χείλη, βάψε απαλά τα μάτια σου ώστε να μην δείχνεις παραφορτωμένη.