Περιποίηση: Πώς να νιώσετε πιο όμορφα!

25.02.2009
Καλλυντικά, συμβουλές και μικρά μυστικά για να δείχνεις ομορφότερη.

Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ

  • Κραγιόν: Οι σατινέ υφές κολακεύουν τα λεπτά χείλη, ενώ τα ματ κραγιόν ταιριάζουν στα σαρκώδη. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε το μολύβι σε πιο σκούρα απόχρωση από το κραγιόν σου. Επίσης φρόντισε να μην ξεφεύγει πολύ το περίγραμμα από το φυσικό γιατί θα δείχνεις τουλάχιστον αστεία! Προσοχή: στο κόκκινο κραγιόν διότι δεν πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες. Κάνε πρώτα μία δοκιμή για να είσαι σίγουρη για το πώς δείχνεις.

  • Λιπ γκλος: Ενα λαμπερό γκλος ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, όμως προσοχή: καλό είναι να μην ξεφεύγει από το περίγραμμα των χειλιών. Όσες από εσάς διαθέτετε ιδιαίτερα σαρκώδη χείλη, καλό είναι να αποφεύγετε τα γκλος με έντονο χρώμα γιατί προσδίδουν έξτρα όγκο.

  • Μάτια: Μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το βλέφαρο και ελάχιστη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου είναι μια ασφαλής και κομψή επιλογή, ειδικά αν δεν είσαι πολύ εξοικειωμένη με την τέχνη. Τα γήινα χρώματα είναι επιλογή πασπαρτού για κάθε γυναίκα και δεν θα σε προδώσει ποτέ.

  • Επιδερμίδα: Για να επιλέξεις σωστά την απόχρωση του μέικ απ και της πούδρας, μην δοκιμάσεις στο χέρι, αλλά απευθείας στο πρόσωπο. Φρόντισε να είναι δερματικά ελεγμένα και να ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου.

  • Νύχια: Επίλεξε έντονα ή παλ χρώματα, σατινέ ή ματ. Τώρα που μπαίνει σιγά σιγά η άνοιξη, τόμησε και πιο φωτεινά χρώματα όπως είναι το κοραλί, το ανοιχτό κόκκινο και το πορτοκαλί. Ο πιο σημαντικός κανόνας όμως είναι να αφαιρείς πάντα το βερνίκι όταν αρχίζει να ξεφτίζει!

  • Η ανοιξιάτικη πρόταση μακιγιάζ από την Estee Lauder.