Οι καλύτερες παλέτες σκιών για καθημερινές ουδέτερες αποχρώσεις, λαμπερές γιορτινές εμφανίσεις—και όλα τα ενδιάμεσα

Οι καλύτερες παλέτες σκιών για καθημερινές ουδέτερες αποχρώσεις, λαμπερές γιορτινές εμφανίσεις—και όλα τα ενδιάμεσα
ΠΗΓΗ:@sabrinacarpenter
Όσα θέλεις σε μια παλέτα

Οι καλύτερες παλέτες σκιών προσφέρουν αμέτρητες επιλογές, όχι μόνο για μακιγιάζ που κυμαίνονται από απαλό και διακριτικό μέχρι λαμπερό και εκθαμβωτικό, αλλά και για τη διάθεση που θες να εκφράσεις. Θέλεις να ακτινοβολήσεις αιθέρια μαγεία με μια απαλή, φωτεινή λάμψη χρώματος, ή είναι η μέρα που θα απολαύσεις την ανατολή, φορώντας ακόμα το ιριδίζον glitter από το χθεσινό πάρτι; Ίσως χρειάζεσαι μια παλέτα που τα περιλαμβάνει όλα, για ένα γρήγορο και φυσικό look που θα σε κάνει να δείχνεις περιποιημένη για κάθε περίσταση και εμφάνιση.

Όποιο look κι αν αναζητάς, υπάρχουν πολλές επιλογές. Η μόνη ερώτηση είναι: πώς θα βρεις την ιδανική παλέτα για σένα; Παρακάτω θα ανακαλύψεις τις παλέτες σκιών που εμπιστευόμαστε ξανά και ξανά, μαζί με επαγγελματικές συμβουλές για το πώς να τις χρησιμοποιήσεις καλύτερα. Απόλαυσέ το!

paletes1 c58ed

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Ultimate Shadow Παλέτα Σκιών

paletta2 5edf2

MON REVE Midnight In Paris Happy Palettes

paletta3 d994b

MAC Connect In Colour X12 Future Flame

paletta5 87c6a

MUA 24 SHADE EYE PALETTE ULTIMATE OBSESSION

paletta7 7ef73

Dimitris Stamatiou Star Gold Eyeshadow Glitter Palette

paletta6 d2937

SEVENTEEN Vibrant Eyes Quad Palette Grey Secret

Τι να προσέξεις σε μια παλέτα σκιών

Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας παλέτας σκιών, το βασικό κριτήριο είναι η ευελιξία. Ιδανικά, θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καθημερινό μακιγιάζ, όσο και για πιο έντονα βραδινά looks. Μια καλή παλέτα για καθημερινή χρήση συνήθως περιλαμβάνει ανοιχτές έως μεσαίες ματ αποχρώσεις ουδέτερων τόνων. Αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν στην κόγχη ή σε όλο το βλέφαρο για ένα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ τουλάχιστον μια πιο σκούρα ουδέτερη σκιά είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί βάθος και ένταση. Αν προτιμάς ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα, μπορείς να επιλέξεις μια παλέτα που περιέχει και μεταλλικές σκιές, οι οποίες δίνουν μια λαμπερή, φωτεινή εμφάνιση που χαρίζει λάμψη και φως.

Αποχρώσεις και υφές

Μια καλά ισορροπημένη παλέτα θα πρέπει να προσφέρει μια ποικιλία αποχρώσεων, από ανοιχτές μέχρι σκούρες, για να σου επιτρέψει να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο look. Ανοιχτές αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση ή για φως στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, ενώ οι μεσαίες αποχρώσεις προσφέρουν μια ήπια διαμόρφωση του ματιού. Οι σκούρες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για ένταση και ορισμό, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος στα μάτια. Αν δεν είσαι σίγουρη ποιες αποχρώσεις σου ταιριάζουν, τα ουδέτερα είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, καθώς ταιριάζουν με τα περισσότερα χρώματα δέρματος και ματιών.

Όσον αφορά τις υφές, οι παλέτες συνήθως περιλαμβάνουν ματ, λαμπερές ή μεταλλικές σκιές. Οι ματ σκιές είναι η πιο κλασική επιλογή, ιδανική για την καθημερινότητα. Οι λαμπερές και μεταλλικές σκιές είναι τέλειες για να προσθέσεις διάσταση και ενδιαφέρον στο look σου, ειδικά σε βραδινές εμφανίσεις ή για να δώσεις μια πιο δημιουργική πινελιά.

{https://www.tiktok.com/@makkeupyourmind/video/7254289892602105115?q=easy%20eye%20looks&t=1729779877453}

Χρωστική και απόδοση

Η απόδοση της χρωστικής είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για το χρώμα, όσο και για την ομοιομορφία της εφαρμογής. Μερικοί προτιμούν σκιές με έντονη χρωστική, αλλά μια φόρμουλα που «χτίζεται» είναι ιδανική για πιο φυσική εμφάνιση. Η δυνατότητα να προσθέσεις χρώμα σταδιακά επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της έντασης, είτε προτιμάς μια ελαφριά απόχρωση, είτε ένα πιο τολμηρό και δραματικό αποτέλεσμα. Βεβαιώσου ότι η φόρμουλα της παλέτας είναι λεία, εύκολη να αναμειχθεί και να χτιστεί, για να μπορείς να δημιουργήσεις διάφορα looks με άνεση.

Πώς να χρησιμοποιήσεις μια παλέτα σκιών

Για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ξεκίνα με μια ανοιχτή σκιά στον τόνο του δέρματος για να δημιουργήσεις μια λεία βάση. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μεσαίες αποχρώσεις στην κόγχη του ματιού για να δώσεις διάσταση. Οι πιο σκούρες σκιές εφαρμόζονται κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για περισσότερη ένταση. Αν θέλεις να δώσεις λάμψη, μπορείς να εφαρμόσεις μεταλλικές ή λαμπερές σκιές στο κέντρο του βλεφάρου ή στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να φωτίσεις την περιοχή και να «ανοίξεις» τι βλέμμα. Όταν αναμειγνύεις τις σκιές, είναι σημαντικό να τις εφαρμόζεις σταδιακά και να διασφαλίζεις ότι οι μεταβάσεις είναι απαλές, χωρίς σκληρές γραμμές.

{https://www.tiktok.com/@paulina_kurkowska/video/7364088082565532960?q=easy%20eye%20looks&t=1729779877453}

Επιλογή της κατάλληλης παλέτας

Όταν σκέφτεσαι ποια παλέτα να αγοράσεις, λάβε υπόψη τη συχνότητα και τις περιστάσεις στις οποίες θα τη χρησιμοποιείς. Μια ουδέτερη παλέτα είναι ιδανική για καθημερινή χρήση, καθώς μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και σε βραδινό μακιγιάζ. Αν σου αρέσει να προσθέτεις λάμψη σε ειδικές περιστάσεις, μια παλέτα με μεταλλικές ή σατινέ υφές είναι ιδανική. Μην υπερφορτώνεσαι με πολλές επιλογές αν είσαι αρχάρια. Επέλεξε αποχρώσεις που γνωρίζεις ότι θα χρησιμοποιείς τακτικά και, καθώς αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση, μπορείς να επεκτείνεις τη συλλογή σου με περισσότερες και πιο τολμηρές αποχρώσεις.

Το μυστικό για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει

Για μια πιο εξατομικευμένη επιλογή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τους υποτόνους του δέρματός σου, αν είναι ζεστοί ή ψυχροί. Ένας εύκολος τρόπος να το καταλάβεις είναι το «τεστ κοσμήματος». Αν το χρυσό κοσμήμα δείχνει καλύτερα πάνω σου, τότε έχεις ζεστούς τόνους, ενώ το ασημί κολακεύει περισσότερο τα ψυχρά δέρματα. Ένα άλλο χρήσιμο hack είναι το «τεστ λευκής πετσέτας». Κράτησε μια λευκή πετσέτα δίπλα στο πρόσωπό σου, αν παρατηρήσεις μια ροζ απόχρωση, τότε έχεις ψυχρούς υποτόνους, ενώ μια κίτρινη απόχρωση υποδεικνύει ζεστούς τόνους.

{https://www.tiktok.com/@paulina_kurkowska/video/7416040425078803744?q=easy%20eye%20looks&t=1729779877453}

Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με τις αποχρώσεις που ταιριάζουν σε κάθε χρώμα ματιών, ένας γενικός κανόνας είναι να σκεφτείς τον χρωματικό κύκλο. Τα συμπληρωματικά χρώματα μπορούν να τονίσουν την απόχρωση των ματιών σου. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί τονίζει τα μπλε μάτια, ενώ οι πράσινοι και μπλε τόνοι κολακεύουν τα καστανά μάτια. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν λάθος επιλογές. Η παλέτα σκιών είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να γίνεις δημιουργική και να εξερευνήσεις το δικό σου προσωπικό στυλ μακιγιάζ χωρίς περιορισμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.10.2024 - 17:51