Τα 4 καλύτερα scrub χειλιών για λεία και απαλά χείλη

Τα 4 καλύτερα scrub χειλιών για λεία και απαλά χείλη
ΠΗΓΗ:@valentinacabassi
Οτι ακριβώς χρειάζονται τα χείλη σου αυτήν την εποχή

Ένα πέρασμα στα χείλη από το αγαπημένο σου έντονο κόκκινο κραγιόν είναι ένας εύκολος τρόπος να δείχνεις και να νιώθεις αμέσως πιο περιποιημένη. Όμως, η εφαρμογή του μπορεί να μην είναι τέλεια αν τα χείλη σου είναι ξηρά. Αν και το lip balm μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ξηρότητας, τα αφυδατωμένα, σκασμένα χείλη χρειάζονται τη βοήθεια ενός scrub χειλιών.

Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια των χειλιών σου και δημιουργούν μια τραχιά υφή, ειδικά όταν είσαι αφυδατωμένη, έχεις εκτεθεί πολύ στον ήλιο ή σε ξηρό αέρα. Για να αποκαταστήσεις την απαλότητα των χειλιών σου, χρειάζεται απολέπιση και ενυδάτωση. Τα scrubs χειλιών είναι απαραίτητα στη ρουτίνα φροντίδας, γιατί αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και προσφέρουν ενυδάτωση.

Λειτουργούν πραγματικά τα scrubs χειλιών;

Η απάντηση είναι απλή και σύντομη! Ναι, λειτουργούν. Απολεπίζουν το ξηρό και σκασμένο δέρμα, κάνοντάς τα χείλη πιο απαλά και λεία. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, δημιουργείς έναν ομαλό καμβά για το κραγιόν σου. Επίσης, η απολέπιση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα και ροζ.

Τι να προσέξεις σε ένα scrub χειλιών

Ένα βασικό σημείο που πρέπει να προσέξεις σε ένα scrub είναι το είδος του απολεπιστικού που περιέχει. Αν και μπορεί να σκέφτεσαι να επιλέξεις ένα scrub με χημικά απολεπιστικά, όπως αυτά που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο, οι δερματολόγοι συνιστούν να τα αποφεύγεις. Προτίμησε ήπια απολεπιστικά, όπως ζάχαρη ή αλάτι, όχι σκληρά οξέα όπως τα άλφα και βήτα υδροξυοξέα. Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, και τα χημικά απολεπιστικά μπορεί να την ερεθίσουν.

Οι περισσότερες φόρμουλες scrubs βασίζονται στη ζάχαρη, που είναι κατάλληλη για τα χείλη, αφού μπορεί να είναι ήπια ή πιο δυνατή και, σε αντίθεση με άλλα απολεπιστικά όπως άμμος ή σπασμένα κοχύλια, μπορείς να την «φας» αν τύχει να γλείψεις τα χείλη σου μετά την απολέπιση. Επίσης, αναζήτησε συστατικά που ενυδατώνουν και προστατεύουν τα χείλη, όπως μέλι, βούτυρο καριτέ, έλαιο jojoba και βιταμίνη Ε.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείς ένα scrub χειλιών;

Αν και η απολέπιση των χειλιών σου μπορεί να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα, δεν πρέπει να το παρακάνεις. Πρόσεξε να μην κάνεις υπερβολική απολέπιση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και δερματίτιδα. Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείς scrub μία φορά την εβδομάδα. Αν τα χείλη σου το δέχονται, μπορείς να το χρησιμοποιείς δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Να θυμάσαι ότι η υπερβολική απολέπιση μπορεί να ξηράνει τα χείλη σου, οπότε κάνε το με μέτρο.

Αυτά είναι τα αγαπημένα μας:

lip scrub1 7506b

COSRX - Full Fit Honey Sugar Lip Scrub

lip scrub d0e9a

Dior Addict Lip 001 Sugar Scrub

lip scrub2 7a7f3

Fresh Sugar Lip Polish - Scrub απολέπισης χειλιών με καστανή ζάχαρη
lip scrub3 5a05f
THISISEVERYTHING Scrub Χειλιών

Τελευταία τροποποίηση στις 07.10.2024 - 14:53