Αυτή η τάση μακιγιάζ είναι το κλειδί για να φέρεις το φθινόπωρο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Αυτή η τάση μακιγιάζ είναι το κλειδί για να φέρεις το φθινόπωρο στη ρουτίνα ομορφιάς σου
ΠΗΓΗ:@hungvanngo
Πώς να δημιουργήσεις το απόλυτο μακιγιάζ του φθινοπώρου.

Κουράστηκες να ονομάζεις τις εποχιακές εμφανίσεις μακιγιάζ σου με βάση τα φαγητά; Σκέψου το ξανά, γιατί το μακιγιάζ εμπνευσμένο από το pumpkin spice latte (PSL) είναι τόσο δημοφιλές αυτή τη στιγμή, που το βλέπουμε απλά παντού!

Τι είναι το μακιγιάζ «Pumpkin Spice»;

Προς ενημέρωση για τις τάσεις μακιγιάζ του 2024, η τάση του pumpkin spice makeup δεν ξεκίνησε από ένα viral TikTok. Αντίθετα, αυτή η ζεστή, φθινοπωρινή εμφάνιση την βλέπουμε σε διασημότητες ως αποτέλεσμα της δουλειάς επαγγελματιών makeup artists και αναπαράγεται αμέσως. Celebrities όπως η Cara Delevingne και η Selena Gomez έχουν υιοθετήσει την τάση σε εμφανίσεις τους και ο δημιουργός πίσω από όλα αυτά τα υπέροχα looks; Ο makeup artist από τη Νέα Υόρκη, Hung Vanngo.

Φυσικά, όπως και οι τάσεις της μόδας, έτσι και οι τάσεις του μακιγιάζ είναι κυκλικές. Αν παρατηρείς ότι πολλά από αυτά τα πορτοκαλί, κόκκινα και καφέ looks σου θυμίζουν μακιγιάζ ματιών που ήταν δημοφιλές το 2016 ή και παλιότερα, δεν έχεις άδικο. Ωστόσο, makeup artists όπως ο Vanngo αναβαθμίζουν το look το με λαμπερά σκιές ματιών (αντί για ματ), λαμπερό δέρμα και φυσικά, ακατάστατα φρύδια, δημιουργώντας ένα look που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είδαμε πριν οκτώ χρόνια.

{https://www.instagram.com/p/CxHpO5eMN9z/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bda7c4e0-933a-4355-b064-36a3e0177c97}

Πώς να πετύχεις το μακιγιάζ «Pumpkin Spice»

Αν είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις το pumpkin spice μακιγιάζ και θέλεις να αναδημιουργήσεις αυτήν την τάση που αγαπούν οι διασημότητες, θα πρέπει να επικεντρωθείς στις ζεστές καφέ και πορτοκαλί αποχρώσεις σκιών ματιών.

Ξεκίνησε εφαρμόζοντας τη βάση του μακιγιάζ σου και πρόσθεσε ένα κρεμώδες μπρονζέ ή κοψίματα (contour). Η ζεστασιά στο δέρμα σου θα βοηθήσει να μην ξεθωριάσει η επιδερμίδα σου με τους ζεστούς τόνους της σκιάς ματιών. Στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα ουδέτερο μπεζ ή τερακότα ρουζ, αντί για κάτι πολύ ροζ, για να πετύχεις ένα μονοχρωματικό, φθινοπωρινό αποτέλεσμα.

Σε μια συνέντευξη στο Good Morning America, ο makeup artist Neil Scibelli εξήγησε ότι το να βρεις τη σωστή σκιά ματιών για το look του pumpkin spice έχει να κάνει με το να επιλέξεις την πορτοκαλί απόχρωση που σου ταιριάζει καλύτερα. Αν το έντονο πορτοκαλί δεν είναι το στυλ σου, μην αγχώνεσαι, μπορείς εύκολα να επιλέξεις μια πιο σκούρα ή ανοιχτή απόχρωση με βάση το auburn ή ένα πιο ανοιχτό champagne τόνο.

Ανεξάρτητα από τις αποχρώσεις που θα επιλέξεις, τα viral pumpkin spice looks που έχει δημιουργήσει ο Vanngo περιλαμβάνουν πάντα ένα στοιχείο καπνιστού (smokey) και μια πιο απλή εφαρμογή. Χρησιμοποίησε ένα φουντωτό πινέλο σκιών για να κάνεις blend τη σκιά σου στην κόγχη του ματιού και ένα πινέλο ακριβείας για να δημιουργήσεις smokey εφέ κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων.

Ο Vanngo συνδυάζει το smokey look σκιάς ματιών με διάφορες αποχρώσεις κραγιόν, από ανοιχτό ροζ στη Karlie Kloss, έως ένα πιο ουδέτερο nude στη Selena Gomez. Παρά το γεγονός ότι το όνομα «pumpkin spice makeup» δεν υπονοεί ευελιξία, η δουλειά του Vanngo δείχνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας «σωστός» τρόπος να φορέσεις κραγιόν με αυτό το look. Είτε θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το look λόγω νοσταλγίας για τις τάσεις του 2016, είτε γιατί απλά δεν χορταίνεις τη δουλειά του Vanngo, αυτό είναι το σημάδι σου να αναδημιουργήσεις το look.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.09.2024 - 17:31

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ