Όσα ξέρουμε για τις μεταμορφώσεις της Winona Ryder και της Jenna Ortega στο «Beetlejuice Beetlejuice»

Όσα ξέρουμε για τις μεταμορφώσεις της Winona Ryder και της Jenna Ortega στο «Beetlejuice Beetlejuice»
ΠΗΓΗ:@beetlejuicemovie
Όλα τα μυστικά πίσω απο τις μεταμορφώσεις του cast της ταινίας «Beetlejuice Beetlejuice».

Αν υπάρχει μία ταινία που θα σας βάλει στο πνεύμα του Halloween νωρίς φέτος, είναι το «Beetlejuice Beetlejuice» του Tim Burton. Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της κλασικής ταινίας του 1988 φέρνει πίσω τον Beetlejuice (ερμηνευμένο από τον Michael Keaton), τη Lydia Deetz (Winona Ryder) και άλλους αγαπημένους χαρακτήρες, ενώ παρουσιάζει και νέες ενδιαφέρουσες φιγούρες για ακόμα περισσότερη μεταθανάτια αταξία. Η ταινία είναι απολαυστικά τρομακτική, αλλά για τους λάτρεις της ομορφιάς, μας προσφέρει φαντασμαγορικό και goth-εμπνευσμένο μακιγιάζ και μαλλιά που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Και όπως αποδεικνύεται, η διαδικασία δημιουργίας ήταν τόσο διασκεδαστική όσο φαίνεται.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο διασκεδάσαμε σε αυτή τη ταινία», δήλωσε η Christine Blundell, makeup & hair expert της ταινίας, στο PS. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς δημιουργήθηκε όλη αυτή η μαγεία των makeup looks (και ίσως βρεις κάποια έμπνευση για το δικό σου look του Beetlejuice φέτος).

Ο Beetlejuice του Michael Keaton

Η εμφάνιση του Beetlejuice παραμένει σχεδόν απαράλλαχτη, καθώς ο Michael Keaton διατηρεί την ίδια ενέργεια και σχεδόν εμφάνιση από την αρχική ταινία. Το look του, με το λευκό μακιγιάζ και την πράσινη υφή που μοιάζει με μούχλα, συμπληρώνεται από τις χαρακτηριστικές περούκες του. Όλο το look ολοκληρώνεται σε μόλις 35 λεπτά, με την ομάδα μακιγιάζ να δουλεύει γρήγορα για να πετύχει το γνωστό αποτέλεσμα, με τον Keaton να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία.

{https://www.instagram.com/p/C_JOLIXSupf/}

Η Lydia Deetz της Winona Ryder

Ήταν σημαντικό να κάνουν μια αναφορά στο πρωτότυπο, αλλά με μια σύγχρονη πινελιά. Έτσι η ενήλικη Lydia έχει δύο διαφορετικά looks: το επαγγελματικό της ως παρουσιάστρια της εκπομπής «Ghost House» και το καθημερινό της. Για την τηλεοπτική της εμφάνιση, τα μαλλιά της είναι πιο «μυτερά» και στιλιζαρισμένα με πολύ τζελ, έτσι ώστε να θυμίζει το goth look της αρχικής ταινίας του 1988. Για την καθημερινότητά της τώρα, η Lydia επιλέγει ένα πιο χαλαρό, αλλά συνειδητά παραμελημένο μακιγιάζ, σαν να το φοράει για ώρες χωρίς να το ανανεώνει.

Η Delia Deetz της Catherine O'Hara

Η Delia επιστρέφει με ένα νέο, εντυπωσιακό look. Αντί για το αρχικό ανοιχτό-χάλκινο χρώμα μαλλιών, η O'Hara και η Blundell επέλεξαν ένα έντονο κόκκινο που ταιριάζει με την εκκεντρικότητα του χαρακτήρα. Αυτό το έντονο κόκκινο χρώμα, με τολμηρά χτενίσματα, ξεχωρίζει ανάμεσα στους σκοτεινούς τόνους της ταινίας, ενισχύοντας την τρελή δημιουργικότητα της Delia.

Η Astrid Deetz της Jenna Ortega

Ως κόρη της Lydia, η Astrid ακολουθεί μια διαφορετική πορεία από τη μητέρα της. Η Ortega εμφανίζεται σχεδόν χωρίς μακιγιάζ και με φυσικά μαλλιά, χωρίς φράντζες, για να τονίσει την αντίθεσή της με την goth αισθητική της Lydia. Σε αντίθεση με τον ρόλο της ως Wednesday Addams, η εμφάνισή της εδώ είναι απλή και ανεπιτήδευτη.

{https://www.instagram.com/p/C_yUzzjyyNj/?img_index=1}

Η Delores της Monica Bellucci

Η Delores, η εκδικητική πρώην σύζυγος του Beetlejuice, προσθέτει μια σκοτεινή, αλλά μαγευτική νότα στην ταινία. Η πρώτη της εμφάνιση είναι ένα στοιχειωτικό σκηνικό όπου το σώμα της συναρμολογείται κομμάτι-κομμάτι με συρραπτικό. Η δημιουργία του look της συνδυάζει μακιγιάζ και ειδικά εφέ για να τονίσει τις ενωτικές γραμμές και την τραχιά, «μπαλωμένη» της όψη.

{https://www.instagram.com/p/C_lOe79PZOR/}

Το Soul Train

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά είναι το «Soul Train», όπου οι ψυχές ταξιδεύουν προς την μεταθανάτια ζωή σε ένα ζωντανό, ψυχεδελικό πάρτι. Οι χορευτές φορούν περούκες που έχουν ραφτεί ειδικά για να αντέχουν τις έντονες κινήσεις τους, δίνοντας ένα disco αποτέλεσμα γεμάτο ζωή.

Οι υποστηρικτικοί ρόλοι

Ο Justin Theroux, ο Willem Dafoe και ο Arthur Conti ενσαρκώνουν μοναδικούς χαρακτήρες που συνεισφέρουν στην ιστορία. Ο Theroux, για παράδειγμα, επέλεξε ένα ιδιαίτερα geeky look, ενώ ακόμα και ο Danny DeVito έκανε μια μικρή, αξέχαστη εμφάνιση. Η συνεργασία όλων των ηθοποιών με την ομάδα μακιγιάζ και κομμώσεων ήταν άψογη, επιτρέποντας στον καθένα να φέρει τις δικές του ιδέες στο τραπέζι.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση στην αισθητική και το μακιγιάζ, το «Beetlejuice Beetlejuice» καταφέρνει να αποδώσει φόρο τιμής στο πρωτότυπο φιλμ, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει φρέσκιες και ανανεωμένες εκδοχές των αγαπημένων μας χαρακτήρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.09.2024 - 13:22