Πώς να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ

Πώς να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ
ΠΗΓΗ:@lilyjamesofficial
Όλα τα μυστικά για τέλειο δέρμα με foundation.
Μια λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα στη μόδα. Το trend του φυσικού μακιγιάζ που βλέπουμε παντού επικεντρώνεται στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του δέρματος. Διασημότητες όπως η Zendaya και η Anne Hathaway αγκαλιάζουν αυτό το look, δίνοντας έμφαση στη φυσική λάμψη του προσώπου. Είτε το ονομάζεις «φρέσκια επιδερμίδα» ή «φυσικό μακιγιάζ», το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: δέρμα που ακτινοβολεί υγεία και φρεσκάδα.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα και να κάνεις το foundation σου να μοιάζει με αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Προετοιμασία και ενυδάτωση

Αν και τα σύγχρονα foundation περιέχουν θρεπτικά συστατικά, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις την επιδερμίδα σου πριν από το μακιγιάζ. Ξεκίνησε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα θρεπτικό έλαιο που θα προετοιμάσει το δέρμα σου για το foundation, εξασφαλίζοντας ένα απαλό και λαμπερό αποτέλεσμα. Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε μια ελαφριά, μη λιπαρή κρέμα με υαλουρονικό οξύ. Απέφυγε προϊόντα με ορυκτέλαια, καθώς μπορεί να φράξουν τους πόρους και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ελαφριά φόρμουλα για φυσικό αποτέλεσμα

Οι makeup artists προτείνουν τη χρήση ελαφριών ή μεσαίων υγρών και σε κρεμώδες μορφή foundation για να επιτρέψεις στη φυσική υφή του δέρματός να φανεί. Οι σύγχρονες φόρμουλες απορροφώνται εύκολα, δίνοντας στο δέρμα μια φυσική λάμψη. Αν χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη, προτίμησε να προσθέσεις λίγο concealer ή foundation μόνο στα σημεία που το χρειάζεσαι, αντί να καλύψεις όλο το πρόσωπό σου με μια βαριά στρώση προϊόντος. Ολοκλήρωσε με λίγη πούδρα για να μειώσεις τη λιπαρότητα όπου είναι απαραίτητο.

Εφαρμογή από το κέντρο του προσώπου

Ένα από τα μυστικά των ειδικών είναι να ξεκινήσεις την εφαρμογή του foundation από το κέντρο του προσώπου και να το απλώσεις προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, οι φυσικές αποχρώσεις στα πλαϊνά του προσώπου σου παραμένουν ανέπαφες, δημιουργώντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό βοηθά το δέρμα να φαίνεται πιο αυθεντικό και όχι υπερβολικά καλυμμένο.

Χρησιμοποίησε πινέλο

Οι περιοχές γύρω από τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι συχνά εμφανίζουν περισσότερη ερυθρότητα, οπότε καλό είναι να προσθέσεις επιπλέον κάλυψη σε αυτά τα σημεία με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ξεκίνησε με μια λεπτή στρώση foundation και στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο χρώμα στις περιοχές που το χρειάζονται. Ένα πινέλο με πυκνή κεφαλή είναι ιδανικό για να φτάσεις σε δύσκολα σημεία, προσφέροντας καλύτερο έλεγχο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εάν δουλέψεις το πινέλο καλά πάνω στο δέρμα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο λείο και φυσικό.

Δώσε χρώμα στο πρόσωπό σου

Το δέρμα μας έχει βάθος και οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση bronzer και ρουζ για να προσθέσεις διάσταση στο πρόσωπό σου. Εφάρμοσε το bronzer στις περιοχές που φυσικά μαυρίζουν από τον ήλιο, όπως η κορυφή του μετώπου και η γέφυρα της μύτης. Για το περίγραμμα, φρόντισε να το κάνεις με διακριτικό τρόπο, ώστε να φαίνεται φυσικό και όχι σαν μια έντονη γραμμή. Ολοκλήρωσε με λίγο ρουζ στα μάγουλα για να δώσεις ζωντάνια και φρεσκάδα στην εμφάνισή σου. Ο στόχος είναι να παίξεις με το φως και τη σκιά, δημιουργώντας ένα φυσικό και ζωντανό αποτέλεσμα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα καταφέρεις να έχεις μια λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα με ελάχιστο μακιγιάζ, που θα σε κάνει να δείχνεις και να νιώθεις υπέροχα!

Τελευταία τροποποίηση στις 18.08.2024 - 03:02