Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ;

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ;
ΠΗΓΗ:@haileybieber
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα πινέλα του μακιγιάζ σου; Αν δεν θυμάσαι, τότε πρέπει κάτι να κάνεις γι'αυτό.

Τα πινέλα μακιγιάζ, ειδικά αυτά με συνθετικές τρίχες, πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν είναι φυσικές οι τρίχες, καλό είναι να τα πλένεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Ίσως σου φαίνεται ότι δεν έχεις χρόνο για όλη αυτή τη διαδικασία, πόσο μάλλον για να περιμένεις μέχρι να στεγνώσουν. Όμως, η αναβολή στον καθαρισμό των πινέλων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το δέρμα σου, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ακμή.

Τα βρώμικα πινέλα γεμίζουν με νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα και υπολείμματα προϊόντων, καθιστώντας τα πηγή μικροβίων. Αυτά τα μικρόβια μπορούν να συμβάλλουν στην έξαρση της ακμής, ειδικά αν χρησιμοποιείς πινέλα για foundation. Τώρα που αυτό το ζήτημα διευκρινίστηκε, δες τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρείς τα πινέλα σου καθαρά και την επιδερμίδα σου υγιή.

Βήμα 1: Καθαρισμός

Ξεκίνα καθαρίζοντας τα πινέλα στο χέρι με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και χλιαρό νερό. Βρέξε τις τρίχες του πινέλου και χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να αφαιρέσεις όσο περισσότερο προϊόν μπορείς. Στην αγορά θα βρεις και ειδικές επιφάνειες με μικρές προεξοχές, που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Αν μετά τον πρώτο καθαρισμό δεις υπολείμματα προϊόντος, επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι το πινέλο να είναι καθαρό και έτοιμο για χρήση.

Βήμα 2: Στέγνωμα

Μετά το πλύσιμο, έρχεται το στέγνωμα. Άπλωσε τα πινέλα οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα, έτσι ώστε να μην έρχεται το νερό σε επαφή με την κόλλα ή τη βάση του πινέλου, καθώς αυτό μπορεί να τα καταστρέψει.

Beauty tip: Μην ξεχνάς να καθαρίζεις και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ (beauty blender), καθώς συγκρατούν ακόμα περισσότερα υπολείμματα προϊόντων και μπορούν να γίνουν μεγαλύτερη πηγή βακτηρίων από τα πινέλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2024 - 16:36