«House of the Dragon»: Βρήκαμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω απο το μακιγιάζ και τα μαλλιά της σειράς

«House of the Dragon»: Βρήκαμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω απο το μακιγιάζ και τα μαλλιά της σειράς
ΠΗΓΗ:@houseofthedragonhbo
Αν είσαι fan της σειράς αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Όπως και η αγαπημένη σειρά πολλών «Game of Thrones», το «House of the Dragon» είναι μια δραματική σειρά που διαδραματίζεται στο House Targaryen, 172 χρόνια πριν την έναρξη του «Game of Thrones». Από τη μια σειρά στην άλλη, οι Targaryen είναι γνωστοί για τα εντυπωσιακά τους χαρακτηριστικά, κυρίως τα κατάλευκα μαλλιά τους, ένα στοιχείο που η hair designer της σειράς, Rosalia Culora, έχει πάντα αναδείξει.

«Ήμουν τυχερή που δούλεψα σε κάθε επεισόδιο του 'Game of Thrones' πριν το 'House of the Dragon,' κάτι που με βοήθησε πολύ όταν έπρεπε να σχεδιάσω τις εμφανίσεις για τη σειρά», λέει η Culora στο PS. «Για το 'House of the Dragon,' πολλά από τα χτενίσματα προήλθαν από το να φανταστώ τι θα φορούσαν οι πρόγονοί τους, και θέλαμε να δείξουμε ότι οι χαρακτήρες έφτιαχναν τα μαλλιά τους μόνοι τους, αντί για τις υπηρέτριες, αυτή τη σεζόν».

Παρακάτω, η Culora και η επικεφαλής makeup artist της σειράς, Amanda Knight, εξηγούν τι χρειάστηκε για να δημιουργηθούν τα look της σειράς.

Ο χαρακτήρας με τα πιο δημιουργικά χτενίσματα στο «House of the Dragon»

Αν και η Culora κρατά το ακριβές κόστος των περουκών της σειράς μυστικό, αναφέρει ότι μερικές συγκεκριμένες περούκες κόστισαν πενταψήφια ποσά, οπότε δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι το συνολικό κόστος των μαλλιών στη σειρά ξεπερνά τα έξι ψηφία. Δεδομένου ότι τα «παγωμένα», λευκά πλατινέ μαλλιά της Daenerys Targaryen παραμένουν θέμα συζήτησης ακόμα και πέντε χρόνια μετά το «Game of Thrones», η επένδυση άξιζε τον κόπο.

{https://www.instagram.com/p/C-S52DnJEXe/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

«Όσον αφορά τα μαλλιά, μπορούσα να πειραματιστώ περισσότερο με την Rhaenyra», λέει η Culora. «Λόγω του τρόπου με τον οποίο ο χαρακτήρας της ταξιδεύει, καθώς και των συναισθημάτων που περνά (θλίψη, ανάπτυξη, αίσθημα δικαιώματος κ.λπ.) μπορούσα να παίξω περισσότερο. Στην πρώτη σεζόν, ο χαρακτήρας ήταν πιο ήπιος και μοιάζε περισσότερο με πριγκίπισσα, ενώ αυτή τη σεζόν είναι πιο πολεμιστής».

Πώς δημιουργήθηκαν τα beauty looks στο «House of the Dragon»

Η Knight, η makeup artist της σειράς, λέει ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό στοιχείο της φύσης και το μακιγιάζ έπρεπε να παραμείνει άψογο καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ακραίους ανέμους, κρύο και ακόμη και ζέστη», λέει. «Περάσαμε όλες τις εποχές και έπρεπε να γυρίζουμε μερικές φορές για 14 ώρες την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι το μακιγιάζ έπρεπε να δείχνει τέλειο σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων».

Η σωστή συνέχεια (δηλαδή, η συνέπεια μεταξύ των σκηνών) είναι η βάση σχεδόν κάθε τηλεοπτικής εκπομπής , ένα δύσκολο κατόρθωμα, δεδομένου ότι οι σκηνές συχνά δεν γυρίζονται με τη σειρά.

Τα προϊόντα μαλλιών και μακιγιάζ που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο «House of the Dragon»

Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα της Culora, ειδικά για τους άνδρες στο «House of the Dragon», είναι το Bevel. Το Bevel Beard Trimmer αναφέρουν ότι είναι φανταστικό και το χρησιμοποιούν στο μούσι του Sea Snake (Steve Toussant).

Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα της Knight ανήκει στην κατηγορία high-end, αλλά ορκίζεται ότι προσθέτει λίγες σταγόνες και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Ο λόγος για το Chanel Sublimage L'Extrait Intensive Repair Oil Concentrate που έδινε «ζωντάνια» σε κάθε look. «Μερικές φορές αυτό το στυλ μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται λίγο άτονο και μη ζωντανό, αλλά προσθέτοντας λίγες σταγόνες από αυτό το serum στην κορυφή είναι το μυστικό των makeup artists. Είναι πραγματικά ακριβό, αλλά αξίζει».

{https://www.instagram.com/p/C-dL7mEMWvC/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Με λίγα επεισόδια να απομένουν στη δεύτερη σεζόν, το «House of the Dragon» σίγουρα θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για υπερκόσμια μαλλιά και μακιγιάζ. Στα επόμενα επεισόδια, περιμένετε «περισσότερη απελπισία και περισσότερους ανθρώπους να ανεβαίνουν σε δράκους», λέει η Culora.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.08.2024 - 15:01