Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κανόνες ομορφιάς που πρέπει να τηρούν όλες οι αθλήτριες στα αγωνίσματα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κανόνες ομορφιάς που πρέπει να τηρούν όλες οι αθλήτριες στα αγωνίσματα
Beauty rules VS Olympic Games.

Κάθε άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει το δικό του σύνολο κανόνων και κανονισμών σχετικά με την εμφάνιση των αθλητών, με κάποιους να είναι πιο αυστηροί από άλλους. Αυτοί οι κανόνες καθορίζονται πριν από την έναρξη του διαγωνισμού από διάφορους φορείς και οργανισμούς. Όλα λαμβάνονται υπόψη, από τα σκουλαρίκια μέχρι το μακιγιάζ και τα μανικιούρ, και αν κάποιος κανόνας παραβιαστεί, οι διαγωνιζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμους βαθμούς, που τελικά μπορεί να τους κοστίσουν ακριβά.

Στη γυμναστική, η Εθνική Επιτροπή Γυναικών έχει συγκεκριμένους κανονισμούς για τα μαλλιά και τα κοσμήματα. Σύμφωνα με τους κανόνες και τις πολιτικές της USA Gymnastics Women's Program: 2020-2021, τα μαλλιά πρέπει να είναι «πιασμένα μακριά από το πρόσωπο, ώστε να μην εμποδίζουν την όρασή των αθλητριών». Γι' αυτό το λόγο βλέπουμε συχνά κότσους και αλογοουρές στις αθλήτριες.

Οι beauty κανόνες που ισχύουν για τις αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα κοσμήματα επίσης αναφέρονται στο κανονισμό, ειδικά τα σκουλαρίκια. Οι αθλήτριες επιτρέπεται να φορούν ένα σκουλαρίκι σε κάθε αυτί, αλλά «όλες οι άλλες τρύπες πρέπει να είναι κενές, όχι καλυμμένες με ταινία ή επιθέματα». Αυτό πιθανόν να αφορά την ασφάλεια των αθλητριών, καθώς δεν θα ήταν ασφαλές να εκτελούν ακροβατικά με κρεμαστά σκουλαρίκια που θα μπορούσαν να εμποδίζουν ή να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.

olympiakoi agwnes beauty rules 9aff9

Οι κανονισμοί για το μακιγιάζ είναι λίγο πιο χαλαροί, αλλά όχι ανύπαρκτοι. Ενώ το winged eyeliner και η διακριτική σκιά στα μάτια επιτρέπονται, είναι καλύτερο να διατηρηθεί η εμφάνιση απλή. Το ίδιο ισχύει και για τα μανικιούρ. Οι Αμερικανίδες γυμνάστριες Simone Biles και Sunisa Lee έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τα σχέδια στα νύχια τους, αλλά πρέπει να είναι εντός των ορίων.

Τα εντυπωσιακά μανικιούρ που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή των κριτών από την ίδια την διαδικασία δεν επιτρέπονται. Ευτυχώς, αυτό δεν εμπόδισε τη Biles ή τη Lee από το να βρουν τη χρυσή τομή με τα minimal, αλλά πολύ γιορτινά μανικιούρ τους (π.χ. το γαλλικό μανικιούρ της Biles με διακοσμητικά στρας στο ένα δάχτυλο).

olympiakoi agones kolymvish c4312

Οι συστάσεις για την εμφάνιση των γυμναστριών δεν σταματούν εκεί. Είτε λόγω κοινωνικών πιέσεων, είτε λόγω άγραφων κανόνων, η αποτρίχωση του σώματος φαίνεται να είναι επίσης αναμενόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενώ οι κολυμβητές ξυρίζονται για να βελτιώσουν την ταχύτητά τους, μια αναφορά στον κανονισμό για τις γυμνάστριες ότι πρέπει να είναι «καλοφτιαγμένες» ίσως αναφέρεται στην αποτρίχωση και το ξύρισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.08.2024 - 14:36