Γοργόνες παρθένες κατά Παρθεναγωγείου

23.10.2007
Οι πρώτες μετρήσεις στη θεαματικότητα έχουν φέρει τις πρώτες σκέψεις για αλλαγές. Μια γερή παρτίδα σκάκι άρχισαν Πέτρος Μπούτος, Γιάννης Λάτσιος αλλά και Γιώργος Χουλιάρας. Για να δούμε ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση...

Οι πρώτες μετρήσεις στη θεαματικότητα έχουν φέρει τις πρώτες σκέψεις για αλλαγές. Μια γερή παρτίδα σκάκι άρχισαν Πέτρος Μπούτος, Γιάννης Λάτσιος αλλά και Γιώργος Χουλιάρας. Για να δούμε ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση...

Το μεγάλο ντέρμπι στο τηλεοπτικό γήπεδο γίνεται συνήθως Δευτέρα. Δευτέρα ξεκινάει η μάχη της τηλεθέασης στο prime time. Συνήθως το ντέρμπι είναι μεταξύ Mega και ΑΝΤ1. Πέρυσι στη ζώνη 9-10.00 μ.μ. το μεγάλο κανάλι έπαιζε «Πολυθρόνα για τρεις» και ο ΑΝΤ1 για δεύτερο χρόνο «Θα βρεις το δάσκαλό σου». Η «Πολυθρόνα», όμως, δεν άντεξε και ο «Δάσκαλος» πήρε μετάθεση για άλλη μέρα.

Φέτος οι δυο μονομάχοι έβαλαν και πάλι κωμωδίες και μάλιστα με την ίδια στόχευση: το νεανικό κοινό και την περιφέρεια. Ο ΑΝΤ1 το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» του Χάρη Ρώμα, ο οποίος προέρχεται από αγρανάπαυση. Πώς και πώς περίμενε το κανάλι τη νέα του δουλειά. Ένα οικοτροφείο θηλέων σε κάποιο χωριό της Μακεδονίας την εποχή της μεταξικής δικτατορίας με διευθυντή τον καθωσπρέπει Μίμη Μεταξά, ο οποίος φέρει το επίθετο του δικτάτορα! Μια δεσποτική σύζυγος (Καίτη Κωνσταντίνου), μια όμορφη επαναστάτρια καθηγήτρια (Κλειώ-Δανάη Οθωναίου), η γραφική καθηγήτρια Γαλλικών (Άννα Κουρή) και οι σκανδαλιάρες δεσποινίδες του παρθεναγωγείου συνθέτουν ένα πλαίσιο ιδανικό.

Απέναντι στο βαρύ πυροβολικό του ΑΝΤ1 το Mega προτίμησε την υπέρβαση. Ένα σίριαλ-παραμύθι που παραλλάσσει το μύθο της μικρής γοργόνας Άριελ, ηρωίδας κόμικς της Disney. Σενάριο ηθελημένα αφελές από τρεις ελπιδοφόρους σεναριογράφους και σκηνοθέτη τον Αντώνη Αγγελόπουλο, που υπέγραψε την επιτυχία «Στο παρά πέντε». Η Λίνα Σακκά και η Αγγελική Λάμπρη ζουν στο βυθό ως γοργόνες, αλλά αποφασίζουν να φλερτάρουν με τους μάγκες της στεριάς!

Οι πρώτες εβδομάδες έδωσαν προβάδισμα στις «Γοργόνες» του Mega, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους. Εδώ πρέπει να σημειωθεί η φοβερή στήριξη του σίριαλ από το μηχανισμό δημοσίων σχέσεων του Μega.

Όμως, το ντέρμπι είναι μόλις στην αρχή!