Αποχωρήσεις & μετεγγραφές

18.06.2007
Πηγαινέλα στα κανάλια, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η μετεγγραφική περίοδος. Αρκετά τηλεοπτικά πρόσωπα είναι εκείνα που ήδη έχουν συμφωνήσει και από την επόμενη χρονιά θα τα βλέπουμε σε άλλη συχνότητα, ενώ πολλά ακόμη βρίσκονται σε συζητήσεις.

Επιστροφή στα παλιά τηλεοπτικά λημέρια είχαμε την προηγούμενη βδομάδα για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο δημοσιογράφος πήγε στον Alpha από τον ΑΝΤ1, παρουσίασε για συγκεκριμένο διάστημα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δεν έμεινε ευχαριστημένος και πριν από λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα δελτία του σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1. Με λίγα λόγια, πήρε τον αέρα του και γύρισε.

Δεν ανανέωσε τελικά τη συνεργασία της με τον Alpha η Σεμίνα Διγενή και όλα δείχνουν πως οδεύει προς την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή δημοσιογράφος σκέφτεται να κάνε μεγάλη στροφή και από τις εκπομπές κεφιού και γλεντιού τύπου «Κοίτα τι έκανες» να επιστρέψει σε εκπομπές έρευνας. Για το λόγο αυτό μάλλον η δημοφιλής δημοσιογράφος ετοίμασε και παρουσίασε πριν από λίγες βδομάδες στον Alpha την εκπομπή «Γλυκιά πατρίδα», που γυρίστηκε στην Αμερική και αναφερόταν στον εκεί ελληνισμό.

Αναμφισβήτητα η εκπομπή της και η σύμβασή της αποτέλεσαν δύο από τα πιο καυτά φετινά τηλεοπτικά θέματα συζήτησης. Πολλά ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν για την παραμονή της Άννας Δρούζα στη ΝΕΤ, αλλά τελικά εκείνη παίρνει τη «Ζωή είναι παιχνίδι» και μετακομίζει στον Alpha, από τον οποίο είχε αποχωρήσει πριν από δύο χρόνια για τη δημόσια τηλεόραση. Στο κανάλι της Κάντζας, όπως όλα δείχνουν, οδεύει και το δίδυμο Πανούτσος Καρπετόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Μητσικώστας. Οι πρώτοι για μια αθλητική εκπομπή το δυνατό τους σημείο εξάλλου, ενώ ο δεύτερος, μάλλον, για μια νέα σατιρική εκπομπή.

Τέλος, το δρόμο για το Φάληρο έχει πάρει ο Αλέξης Παπαχελάς, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να αφήνει το Mega για μια επιτελική θέση στο ΣΚΑΪ. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν και οι «Φάκελοι» θα μετακομίσουν τηλεοπτικά, αν δηλαδή θα βλέπουμε την εκπομπή σε άλλη συχνότητα από τη νέα σεζόν, καθώς τα νέα καθήκοντα του δημοσιογράφου θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Mega-λη ενημέρωση
Λίγο πριν κλείσει η φετινή τηλεοπτική σεζόν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega κερδίζει ακόμη μια πρωτιά. Οι τηλεθεατές έφεραν τις ειδήσεις του μεγάλου καναλιού για άλλον ένα μήνα στην κορυφή της τηλεθέασης, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες όλων των συντελεστών με επικεφαλής το διευθυντή ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Τόσο τις καθημερινές

με την Όλγα Τρέμη όσο και τα σαββατοκύριακα με τον Νίκο Στραβελάκη και για το μήνα Μάιο οι ειδήσεις βρέθηκαν στην κορυφή με ποσοστό 21,3%. Το δελτίο του σταθμού βρέθηκε μπροστά με 3,5 περίπου μονάδες από τον ανταγωνισμό και ακολούθησαν:

ΑΝΤ1 (17,9%), Star (15,8%),

Alter (14,8%), Alpha (13,9%) και ΝΕΤ (9,1%).

Ενδιαφέροντα, όμως, είναι και τα στοιχεία της πρωινής ενημέρωσης για τα σαββατοκύριακα στο κανάλι της Μεσογείων με το δίδυμο Μανόλη Αναγνωστάκη - Ιορδάνη Χασαπόπουλου, που εγκαινίασαν φέτος τη συνεργασία τους. Τόσο το ποσοστό τηλεθέασης της εκπομπής «Μega Σαββατοκύριακο» όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία δείχνουν την ανοδική πορεία της εκπομπής. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος είναι 17,9% και η εκπομπή βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το «Studio Αlpha» με τον Νίκο Μάνεση. Όσον αφορά στο κοινό που την παρακολουθεί, το μεγαλύτερο ποσοστό, συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες εκπομπές της ίδιας ζώνης, που αγγίζει το 22,3%, ανήκει στην κατηγορία της ανώτερης μόρφωσης.

Επιστρέφουν στη «Βέρα»

Η Βάσω Γουλιελμάκη και η Ναταλία Λιονάκη επιστρέφουν στην καθημερινή σειρά «Βέρα στο δεξί» για να παίξουν ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της ιστορίας λίγες εβδομάδες πριν πέσει η αυλαία του τρίτου και τελευταίου κύκλου. Η πρώτη με το ρόλο της Νανάς θα δώσει μια ακόμη κωμική νότα μαζί με τον Διονύση (Γιώργος Γεροντιδάκης) και τον Θεόφιλο (Παύλος Χαϊκάλης). Όσο για τη Λιονάκη, που θα υποδυθεί τη Μαίρη, την κόρη του Ιάκωβου (Κώστας Αρζόγλου), εκτός του ότι η επανεμφάνισή της θα ενοχλήσει την Έλσα (Ελισάβετ Μουτάφη), θα πέσει θύμα απαγωγής από τον Άγγελο (Δάνης Κατρανίδης).

Φεύγει για το κάστρο
Σε διπλό ταμπλό θα το παίξει και πάλι ο Χρήστος Φερεντίνος, αφού, όσο τα προγράμματα που παρουσιάζει έχουν επιτυχία, είναι και ο ίδιος περιζήτητος.

Έτσι, εκτός από τα «Deal» και «Super Deal» στον ΑΝΤ1, που, όπως λέγεται, θα είναι ανανεωμένα από τη νέα σεζόν, θα συνεχίσει για τέταρτη χρονιά με το «Fort Βoyard» στο Star. Ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του και μέχρι το τέλος του μήνα φεύγει για το κάστρο, όπου μαζί με την Ορθούλα Παπαδάκου και τον Άγγελο Παπαδημητρίου θα βάζουν σε δοκιμασίες τους παίκτες. Φέτος η διαφορετικότητα στο παιχνίδι έχει να κάνει με τις κατηγορίες των παικτών, που θα χωρίζονται με βάση το επάγγελμά τους, ενώ ο μεγάλος τελικός θα μοιράζει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το «Deal» των τηλεθεάτων
Όχι μόνο με τους παίκτες, αλλά και με τους τηλεθεατές θα κάνει τώρα deal ο ΑΝΤ1 μέσα από το καινούργιο καθημερινό ζωντανό παιχνίδι που θα παρουσιάζει στις 14.50 η Δήμητρα Κοντογιάννη με τίτλο «Το δικό σου deal». Το παιχνίδι δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να δοκιμάσουν την τύχη τους, να έρθουν αντιμέτωποι με τον τραπεζίτη και να διεκδικήσουν 1-5.000 ευρώ! «Το δικό σου deal» χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι το παιχνίδι του «αναγραμματισμού», στην οποία ο τηλεθεατής βλέπει σκόρπιες συλλαβές και καλείται να βρει τη λέξη που σχηματίζουν. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει 200 ευρώ και προχωράει στην επόμενη φάση. Στη δεύτερη φάση ο τηλεθεατής καλείται να επιλέξει μία βαλίτσα από τις 14 που βρίσκονται στο πλατό και περιέχουν χρηματικά ποσά από 1 έως 5.000 ευρώ. Ο τραπεζίτης τού κάνει μια αντιπροσφορά και ο παίκτης πρέπει να διαλέξει. Αν προτιμήσει την προσφορά του τραπεζίτη, το ποσό αυτό προστίθεται στα 200 ευρώ της πρώτης φάσης. Αν όμως προτιμήσει τη βαλίτσα, η κατάληξη θα είναι απρόβλεπτη...