Δείξτε τα ταλέντα σας

27.02.2007
Αν έχεις τύχη διάβαινε, λέει ο λαός, και αν έχεις ταλέντο, μπορείς και να κερδίσεις έως και 150.000 ευρώ, μας πληροφορεί ο ANT1. Το νέο talent show στο κανάλι του Αμαρουσίου ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και σε λίγες βδομάδες θα δούμε τα πρώτα «αστέρια» να παρελαύνουν από την εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» με παρουσιάστρια τη Σοφία Αλιμπέρτη.

Εδώ και τρεις μήνες περίπου χιλιάδες βιογραφικά και δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν στα γραφεία παραγωγής του παιχνιδιού από ενδιαφερόμενους που θέλουν να δείξουν στον αέρα τις ικανότητές τους. Στις δύο οντισιόν που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αλλά και στο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ στον Παράδεισο Αμαρουσίου στην Αθήνα εκατοντάδες performers κατέκλυσαν τους χώρους από νωρίς. Άλλοι εντυπωσίασαν ευχάριστα, ενώ κάποιοι άλλοι μάλλον μπήκαν στον κόπο χωρίς αποτέλεσμα.

Το σόου και η κριτική επιτροπή
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιλεγούν για το σόου θα παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε ανάλογο σκηνικό που θα τους διευκολύνει ή θα ταιριάζει σ' αυτό που κάνουν. Παράλληλα το στούντιο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκπομπή. Τα ταλέντα θα τίθενται στη διάθεση της κριτικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τον Ηλία Ψινάκη, τον Βαγγέλη Περή και τη Ματθίλδη Μαγγίρα. Αρχικά το λόγο θα έχει μόνο η επιτροπή, ενώ στο τελευταίο επεισόδιο όσοι καταφέρουν να φτάσουν μέχρι εκεί θα ψηφίζονται από κοινό και κριτική επιτροπή διεκδικώντας το μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν θα χωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το καλλιτεχνικό είδος που εκπροσωπούν. Δηλαδή ο ζογκλέρ θα διαγωνιστεί με τον τραγουδιστή και ο χορευτής με το μίμο. Όσο για το αν αυτό είναι δίκαιο ή άδικο, οι υπεύθυνοι του προγράμματος αυτού δηλώνουν πως σημασία έχει να εντυπωσιάσει ο διαγωνιζόμενος και να κερδίσει το κοινό και την επιτροπή εκτός από το ταλέντο του και με την προσωπικότητά του.

Ταλέντα κάθε ηλικίας
Αυτό που εντυπωσίασε τους υπεύθυνους της παραγωγής στις οντισιόν ήταν η μεγάλη γκάμα ηλικιών των διαγωνιζομένων. Από παιδάκια 3 ετών συνοδευόμενα από τους γονείς τους μέχρι «αιώνιους έφηβους» 80 και άνω ετών. Χαρακτηριστικά, ένας κύριος 80 ετών έδειξε τις φωνητικές του ικανότητες στο δημοτικό τραγούδι, ένας άλλος κύριος 75 Μαϊων ενθουσίασε με stand up comedy και μιμήσεις ενώ μια κυρία 76 χρόνων απήγγειλε δικά της ποιήματα. Επιπλέον, ζογκλέρ, ακροβάτες, μουσικοί, τραγουδιστές, εκπαιδευτές μικρών ζώων, ποδηλάτες μέχρι και πιτσιρικάδες με τα σκέιτμπορντ κυνήγησαν την τύχη τους. Από τις δύο αυτές οντισιόν έγινε μια πρώτη επιλογή με τα άτομα που θα εμφανίζονται στο εβδομαδιαίο σόου του σταθμού, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.