Tα μαθήματα χορού αρχίζουν

05.02.2007
Οι οντισιόν ολοκληρώθηκαν, τα μέλη της κριτικής επιτροπής πήραν τις αποφάσεις τους κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δούμε τι ακριβώς έγινε τους τρεις περίπου προηγούμενους μήνες σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι να συγκεντρωθούν οι 100 επικρατέστεροι χορευτές που θα αναζητήσουν μια θέση στο όνειρο του «So you think you can dance».

Οι οντισιόν ολοκληρώθηκαν, τα μέλη της κριτικής επιτροπής πήραν τις αποφάσεις τους κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δούμε τι ακριβώς έγινε τους τρεις περίπου προηγούμενους μήνες σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι να συγκεντρωθούν οι 100 επικρατέστεροι χορευτές που θα αναζητήσουν μια θέση στο όνειρο του «So you think you can dance». Του νέου μουσικοχορευτικού σόου που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Mega στις 22.50.

Το πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όσες χώρες έχει προβληθεί έρχεται και στη χώρα μας μέσα από τη συχνότητα του Μεγάλου καναλιού για να μας ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο του χορού και των χορευτών. Τρεις άνθρωποι με περγαμηνές στο χώρο, ο Πάνος Μεταξόπουλος, η Εβελίνα Παπούλια και ο Μιχάλης Ναλμπάντης, οι οποίοι αποτελούν την κριτική επιτροπή, ταξίδεψαν σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία) και υποδέχτηκαν συνολικά χιλιάδες παιδιά, για να καταλήξουν στους 100 επικρατέστερους, οι οποίοι θα μειωθούν σε 20, από τους οποίους θα κερδίσει μόνο ένας.

Το «So you think you can dance» προσφέρει στον υπερτυχερό την ευκαιρία να σπουδάσει με υποτροφία 3 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες χορού της Μ. Βρετανίας με την εκπαιδευτική υποστήριξη της BCE, επιλέγοντας μεταξύ των Trinity Laban, The Place και Surrey University, με όλα τα έξοδα διαμονής πληρωμένα και επιπλέον 100.000 ευρώ μετρητά.

Τι θα δούμε
Στο τιμόνι της παρουσίασης των οντισιόν που θα δούμε από σήμερα βρίσκεται η Βίκυ Καγιά, η οποία θα μας συστήσει τα παιδιά που θα βρεθούν «αντιμέτωπα» με την κριτική επιτροπή. Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κύπρο, τη Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη η κριτική επιτροπή εξέτασε χιλιάδες παιδιά, επαγγελματίες χορευτές και μη. Οι τηλεθεατές για δύο μήνες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα ταλέντα, αλλά και τα ευτράπελα που έγιναν κατά τη διάρκεια των οντισιόν. «Πέρασαν πολλά ταλέντα, αλλά και άτομα που δεν καταλάβαμε γιατί ήθελαν να χορέψουν», είχε σημειώσει ο Πάνος Μεταξόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι για να γίνει κάποιος χορευτής δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, αλλά και η ισχυρή θέληση.

Η πρώτη οντισιόν έγινε στις 6, 7, 8 Οκτωβρίου στη Θεατρική Εστία Ν. Σμύρνης, όπου η κριτική επιτροπή είδε τους πρώτους υποψηφίους. Στις 21 Νοεμβρίου παραγωγή και επιτροπή ταξίδεψαν στη Ν. Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μανχάταν, όπου δόθηκε ραντεβού με εκατοντάδες ομογενείς. Εκεί βρέθηκε και η Ελληνοαμερικανίδα Νάταλι Φωτόπουλος, που είχε φτάσει μέχρι το final four του αμερικάνικου «So you think you can dance». Βρέθηκε στις οντισιόν για να βοηθήσει με την εμπειρία και τις γνώσεις της τους υποψηφίους, αλλά και να επιμεληθεί την ομαδική χορογραφία της δεύτερης φάσης.

Η προτελευταία οντισιόν έγινε στη Μελβούρνη και πάνω από 200 άτομα στην πλειοψηφία τους Έλληνες ομογενείς διαγωνίστηκαν για ένα εισιτήριο στο όνειρο. Από τη συγκεκριμένη οντισιόν μόνο 6 χορευτές κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση.

Στις 12 και 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία οντισιόν στην Αθήνα. Τα ταλέντα ήταν πολλά και η απόφαση της κριτικής επιτροπής δύσκολη, αλλά, όπως μάθαμε, οι απόψεις των μελών της επιτροπής πάντα συνέκλιναν και δεν υπήρξαν διαφωνίες.

Το σόου
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη την ίδια ώρα θα μεταδίδονται οι οντισιόν αλλά και οι τελικές επιλογές μέχρι οι 100 επικρατέστεροι να γίνουν 20. Τότε θα ξεκινήσει και η προβολή του ζωντανού σόου, που θα μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση από το Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης. Σ αυτό το σημείο οι κριτές με μια φωνή τονίζουν ότι το συγκεκριμένο σόου δεν είναι ριάλιτι. «Δεν θα παρακολουθήσουμε τις ζωές των παιδιών ούτε τις σχέσεις μεταξύ τους ούτε θα κλειστούν σε κάποιο σπίτι», εξηγεί η Εβελίνα Παπούλια. «Ο καθένας θα μένει στο δικό του χώρο κι εμείς θα παρακολουθούμε μόνο τις χορευτικές τους προόδους, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται σε σχολές χορού».

Η 20άδα που θα απομείνει θα διαγωνίζεται ανά ζευγάρια κάθε βδομάδα σε διαφορετικά στυλ χορού. Κάθε βδομάδα θα αλλάζουν παρτενέρ αλλά και χορογραφία, την οποία θα ετοιμάζουν καταξιωμένοι δάσκαλοι-χορογράφοι, συνεργάτες της εκπομπής. Στο τέλος η κριτική επιτροπή θα επιλέγει τρία ζευγάρια, τα οποία θα παραδίδει στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού, που με τη σειρά του θα ψηφίζει για το ποιο ζευγάρι θα φύγει από το παιχνίδι. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένα ζευγάρι, που με διαδικασίες οι οποίες θα ανακοινωθούν προς το τέλος θα υπάρξει μόνο ένας νικητής, ο οποίος θα κερδίσει την υποτροφία και το χρηματικό έπαθλο.