Η Μαρία είναι μια κούκλα!

29.01.2007
Όπως η κουκουβάγια βλέπει το δικό της παιδί πιο όμορφο από τα άλλα, έτσι και ο Ηρακλής με την Καίτη βλέπουν τη Μαρία τους ως την πιο όμορφη κοπέλα του κόσμου. Και μη νομίζετε ότι αυτό γίνεται μόνο στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη».

Όπως η κουκουβάγια βλέπει το δικό της παιδί πιο όμορφο από τα άλλα, έτσι και ο Ηρακλής με την Καίτη βλέπουν τη Μαρία τους ως την πιο όμορφη κοπέλα του κόσμου. Και μη νομίζετε ότι αυτό γίνεται μόνο στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη». Ο Τάσος Κωστής και η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, οι τηλεοπτικοί γονείς της Αγγελικής Δαλιάνη στο πολύ πετυχημένο καθημερινό σίριαλ του Mega, μας εξηγούν γιατί το βλαστάρι τους είναι, εκτός από μορφωμένο και καλό παιδί, και όμορφο!

ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ (Ο πατέρας Ηρακλής)
Είναι ο αυστηρός και ηθικών αρχών πατέρας της Μαρίας της άσχημης. Είναι τόσο περήφανος για την κόρη του, που με τα δικά του μάτια τη βλέπει σαν άγγελο. Διαφημίζει σε όλους τα πτυχία της και το ποιόν του χαρακτήρα της. Είναι ένας κλασικός, υπερπροστατευτικός πατέρας, μιας άλλης όμως εποχής. Ο Τάσος Κωστής δηλώνει ενθουσιασμένος με το ρόλο του στη σειρά, αν και ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τη μεγάλη επιτυχία των αντίστοιχων σειρών στο εξωτερικό.

«Το σενάριο που έχουμε εμείς στα χέρια μας είναι διασκευή και όχι μετάφραση του πρωτότυπου. Έχουν προστεθεί αρκετά στοιχεία», τονίζει ο ηθοποιός. «Για παράδειγμα, και στην Κολομβία ο πατέρας της ηρωίδας ήταν ένας αυστηρών αρχών άνθρωπος, αλλά επειδή είναι καθολικοί, είναι διαφορετικοί από εμάς. Δεν αγκάλιαζε και δεν φιλούσε τόσο συχνά το παιδί του. Εμείς λοιπόν προσθέσαμε όλα αυτά τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν. Και γι αυτό, όταν διάβασα το σενάριο, δεν μου έκανε κάτι ξένο».

Πώς είναι να είστε πατέρας μιας άσχημης, αλλά τόσο αγαπητής κοπέλας;

«Η ασχήμια είναι κάτι σχετικό, όπως και η ομορφιά. Η ομορφιά είναι προσόν της νιότης, που αν δεν κρατηθεί με τη γοητεία, μετά μας φεύγει. Την ηρωίδα εγώ τη βλέπω όμορφη. Δεν είναι σφάλμα της φύσεως, απλά μια κοπέλα κάπως απεριποίητη. Αν όμως φτιαχτεί, θα γίνει ένα όμορφο κορίτσι με ψυχικά χαρίσματα, γιατί αυτά μένουνε».

Πόσο ξένος ή πόσο οικείος είναι ο ρόλος του Ηρακλή σ' εσάς;

«Είναι ένας παλαιών αρχών άνθρωπος, αλλά δέχεται τις αλλαγές. Με λίγη δυσκολία, αλλά τις δέχεται. Σαφέστατα δεν είμαι έτσι στη ζωή μου, αλλά δεν θα μου άρεσε να παίζω και τον εαυτό μου. Τον αγάπησα αμέσως γιατί έχει και πολύ ενδιαφέρον».

Πώς ήταν η πρώτη σας γνωριμία με την Αγγελική (Δαλιάνη);

«Την Αγγελική δεν την είχα δει πολλές φορές πριν. Στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου έρχεται, μου συστήνεται και μου λέει: Ξέρετε, εγώ θα είμαι η κόρη σας. Είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο κορίτσι και ήθελα να δω τις αλλαγές που θα της κάνουνε. Τελικά, χάρηκα που δεν παραμόρφωσαν πολύ την κοπέλα. Περισσότερο παίξανε με τα ρούχα της και τα γυαλιά της, που δεν είναι τόσο μοντέρνα».

AΝΤΙΓΟΝΗ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ (Η μητέρα Καίτη)
Είναι μια μητέρα μάλαμα. Καλοσυνάτη αλλά και δυναμική με το δικό της τρόπο. Κατά βάθος γνωρίζει ότι η κόρη της υστερεί σε εμφάνιση, αλλά είναι τέτοια η αγάπη που της έχει, που το ξεχνά αμέσως. Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη μας εκπλήσσει ευχάριστα με το ρόλο της και, όπως μας λέει η ίδια, είναι πρόκληση, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε καθημερινό σίριαλ.

«Εγώ δεν έχω ξανακάνει καθημερινό, αλλά πιστεύω ότι ο ηθοποιός όταν είναι σωστός και επαγγελματίας, όπως ακριβώς κάνει το εβδομαδιαίο, έτσι θα κάνει και το καθημερινό. Γιατί και σε καθημερινό έχουν παίξει τόσοι άξιοι συνάδελφοί μου. Και μην ξεχνάτε ότι το καθημερινό είναι ένα πολύ δύσκολο είδος. Δεν έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς».

Εσείς ήσασταν προετοιμασμένη για την τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς;

«Κανείς δεν το ήξερε αυτό και όταν ξεκινάει κανείς μια δουλειά, έχει και τους φόβους του. Τίποτα δεν είναι δεδομένο σ' αυτή τη ζωή».

Πού οφείλεται κατά την άποψή σας η μεγάλη επιτυχία της σειράς;

«Νομίζω ότι στον κόσμο πια λείπει το παραμύθι. Η σειρά αυτή ουσιαστικά είναι το παραμύθι του Ασχημόπαπου ή της Σταχτοπούτας. Ζούμε σε μια τόσο σκληρή εποχή, που πια ο κόσμος έχει ανάγκη από αυτό το παραμύθι. Θέλει να ταυτιστεί λίγο μαζί του και ας ξέρει το τέλος του. Δεν είναι μια αστυνομική σειρά που μπορεί να έχει ανατροπές. Ξέρεις πού πάει η ιστορία».

Τον αγαπήσατε αμέσως το ρόλο της Καίτης;

«Μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου τυχερό, βέβαια είναι και θέμα επιλογής, να μην κάνω τα ίδια πράγματα. Σε κάθε σειρά που έχω συμμετάσχει ο ρόλος μου είναι εντελώς διαφορετικός. Αυτή η μάνα είναι μια γυναίκα απλοϊκή, της διπλανής πόρτας. Έχει όμως τα ενδιαφέροντά της, το χιούμορ της και όταν χρειαστεί, την προσωπικότητά της».

Πώς είναι λοιπόν να είστε μητέρα της Μαρίας;

«Κοιτάξτε, η κάθε μητέρα το παιδί της το βλέπει όμορφο. Επειδή κι εγώ είμαι μητέρα και ξέρω, δεν μπορείς να το δεις διαφορετικά».

Όταν είδατε την Αγγελική Δαλιάνη αλλαγμένη, ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

«(Γέλια.) Δεν τη γνώρισα! Είχαμε συστηθεί την πρώτη φορά που συγκεντρωθήκαμε όλοι οι συντελεστές. Και όταν την είδα μετά σαν Μαρία άσχημη, ξανασυστηθήκαμε. (Γέλια.) Πραγματικά, ήταν πολύ καλή η μεταμόρφωσή της».