The Crown: Οργισμένες αντιδράσεις για την απόφαση να παρουσιαστούν οι τελευταίες ώρες της Diana στο Παρίσι

17.10.2022
The Crown: Οργισμένες αντιδράσεις για την απόφαση να παρουσιαστούν οι τελευταίες ώρες της Diana στο Παρίσι
Με την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 5ης σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix, The Crown, να έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, σάλος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι οι δημιουργοί του πρόκειται να δραματοποιήσουν τις τελευταίες ώρες της πριγκίπισσας Diana στο Παρίσι.

"Ξεπερνιούνται κάποια όρια" ακούμε ολοένα και περισσότερες φωνές να αντιδρούν σε αυτή την είδηση αλλά και στη πληροφορία για τη, δήθεν, προσπάθεια του Καρόλου να απομακρύνει τη μητέρα του από τον θρόνο. Ο επίσημος βιογράφος της βασιλομήτορος, William Shawcross, για παράδειγμα ενίσταται εντόνως σε "προφανώς κατασκευασμένες" σκηνές όπου ο Κάρολος λέει στη βασίλισσα ότι η Diana θα πρέπει να μπει στη φυλακή ως "κακή μητέρα". "Απεχθή" και "εσκεμμένα επιβλαβή" χαρακτηρίζει τη σειρά που, γενικότερα ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ των γεγονότων και της φαντασίας.


Η σειρά αντιμετωπίζει ήδη κριτική για άλλες ιστορίες που πρόκειται να εμφανιστούν στη νέα σειρά, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που θέλει τον "άπιστο" Κάρολο να συνωμοτεί εναντίον της μητέρας του και τον -επίσης άπιστο αλλά σε άλλο επίπεδο- πρίγκιπα Φίλιππο, σε "περίεργη" σχέση με τη στενή του φίλη, Penny Knatchbull.

Το ζήτημα για το τέλος της Diana πάντως, είναι πολύ λεπτό και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στο παλάτι. Το Netflix επιμένει ότι δεν έχουν "αγγίξει" το θέμα αυτό όμως πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι παρότι δεν ήταν στα αρχικά σχέδια, το συνεργείο επέστρεψε στο Παρίσι για τα γυρίσματα των τελευταίων ωρών της πριγκίπισσας.

Ο William φέρεται εξαιρετικά ανήσυχος και θυμωμένος με τους δικούς του ανθρώπους, στην ουσία, να τον "κρατάνε" για να μην επέμβει.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του επόμενου κύκλου έχει ξεκινήσει και πολύ σύντομα θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Γεγονός, πάντως, είναι πως παρότι η σειρά προσπαθούσε ανέκαθεν να προβάλλει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν περισσότερη ευαισθησία, η προσπάθεια αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς τα γεγονότα έρχονται όλο και πιο κοντά στο σήμερα.

Εν αναμονή λοιπόν.