Μια νύχτα του Αυγούστου: Η συνέχεια της θρυλικής σειράς "Το Νησί" ήταν αυτό που περιμέναμε - Αποθέωση για Καβογιάννη, Στάνκογλου, Καραμίχο

03.10.2022
Μια νύχτα του Αυγούστου: Η συνέχεια της θρυλικής σειράς "Το Νησί" ήταν αυτό που περιμέναμε - Αποθέωση για Καβογιάννη, Στάνκογλου, Καραμίχο
Μετά "Το Νησί" η Victoria Hislop μας δίνει τη συνέχεια της ιστορίας της μέσα από το βιβλίο της "Μια νύχτα του Αυγούστου", η οποία πέρασε και τηλεοπτικά με τους ίδιους (σχεδόν) πρωταγωνιστές. Η χθεσινή πρεμιέρα καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και ανέβασε κι άλλο τον πήχη για την ποιότητα των ανάλογων παραγωγών.

Οι αγάπησαν το Νησί (και ήταν πάρα πολλοί) περίμεναν τη συνέχειά του με αγωνία. Στην ουσία η σειρά της ΕΡΤ "Μια νύχτα του Αυγούστου", ακολουθεί μερικούς από τους πρωταγωνιστές εκείνης της σειράς έξι χρόνια μετά τη δολοφονία της Άννας Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου), από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου). 25 Αυγούστου ήταν όταν εκείνος μαθαίνει ότι εκείνη είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Καραμίχος - ενώ στην πρώτη σειρά, τον ρόλο αυτόν ενσάρκωνε ο Αιμίλιος Χειλάκης).

Στο "σήμερα" ο Μανώλης είναι αλκοολικός και παλεύει με τους δαίμονές του, όπως και ο Ανδρέας μέσα στη φυλακή, ενω σημαντικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά), η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια…

Μαζί με τον σύζυγό της, γιατρό Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) μεγαλώνουν την κόρη της αδελφής της, η οποία, όμως, δεν ξέρουμε τίνος Βανδουλάκη παιδί είναι. Προφανώς αυτό είναι ένα από τα κεφάλαια που θα εξελιχθούν στη συνέχεια.

Το πρώτο επεισόδιο έγινε δεκτό με τεράστιο ενδιαφέρον στο Twitter (πρώτο trend το #MiaNyxtaTouAugoustou για πολύ ώρα χθες βράδυ), ενώ δεν αποτυπώθηκε ανάλογα και στην τηλεθέαση κρατώντας μόνο ένα 9% στο δυναμικό κοινό.

Η σκηνοθεσία της Ζωής Σγουρού πήρε τα εύσημα μαζί με τη σκηνογραφία και τη φωτογραφία που παρέπεμπε σε κινηματογράφο ενώ ειδική μνεία είχαμε για την αγαπημένη Μαρία Καβογιάννη, η οποία ερμηνεύει την Αγάθη, τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του Μανώλη. Αναμένουμε τη συνέχεια με αγωνία.

Υπήρχαν βέβαια και οι φωνές για εκείνους που λείπουν... Αγαπημένοι χαρακτήρες από το Νησί που δεν ακολούθησαν στο νέο project: Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσος Νούσιας, Αιμίλιος Χειλάκης...

Και, φυσικά, η αγωνία για το αγαπημένο ζευγάρι της σειράς που ακόμη δεν έχει εμφανιστεί σε αυτή την εκδοχή, εμφανής... Η Μαρία Πετράκη (Γιουλίκα Σκαφιδά) και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (γιατρός Κυρίτσης)