Παπαληγούρα: Γίνεται «σκλάβα του σεξ» της Καραμπέτη!

05.02.2015
Μετά από χρόνια απουσίας, μία από τις πιο πετυχημένες και ποιοτικές σειρές της τηλεόρασης, η «10η Εντολή» επιστρέφει στις οθόνες μας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου με τον τίτλο, «Σιωπή» έρχεται στις 11/2 ημέρα Τετάρτη και διαπραγματεύεται το human trafficking, δηλαδή ηρωίδες γυναίκες που φεύγουν από τη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και καταλήγουν να γίνονται αντικείμενα του σεξ.

Μάλιστα, την Τετάρτη (4/4) έγινε ειδική προβολή και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι το πρώτο επεισόδιο με πρωταγωνίστριες τη Λένα Παπαληγούρα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!


Η Λένα Παπαληγούρα (συνυπογράφει μάλιστα το σενάριο με τον Κοκκινόπουλο) υποδύεται μία κοπέλα, σκλάβα του σεξ, η οποία αναγκάζεται να ικανοποιεί τις ορέξεις των πελατών του «σπιτιού» όπου έχει καταλήξει, αλλά κι εκείνες της ιδιοκτήτριας, την οποία ενσαρκώνει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Φορώντας μια ρόμπα σε κάποια από τις έντονες σκηνές και αφού έχει μοιράσει για ακόμη μία φορά την καθημερινότητά της μεταξύ του «σπιτιού», του δωματίου με τους πελάτες και λίγων στιγμών χαράς με τα υπόλοιπα κορίτσια με τα οποία μοιράζεται το δωμάτιο, η Μαρία (Λένα Παπαληγούρα) αναγκάζεται να πλύνει τα πόδια της αλλά και να υποκύψει στις ερωτικές επιθυμίες της.

«Είμαι σοκαρισμένη από την προβολή του επεισοδίου, δεν το είχα δει ολόκληρο. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή ιστορία που αφορά ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι και οι άνθρωποι που επισκέπτονται αυτά τα "σπίτια" θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις ευθύνες τους, είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τιμωρούνται και αυτοί» δηλώνει στην Espresso η Καραμπέτη.

Άγριες σκηνές σεξ, πρωτόγονες, αποτυπώθηκαν στο φακό του σκηνοθέτη, με τη νεαρή πρωταγωνίστρια να αγωνίζεται να γλιτώσει από τον εφιάλτη, προσπαθώντας να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Η τιμωρία της ήταν να της κόψουν τη γλώσσα τα αφεντικά της. Μάλιστα η νεαρή ηθοποιός έκανε επί τρεις μήνες μαθήματα νοηματικής, ώστε να αποδώσει τον ρόλο της μουγκής με αληθοφάνεια.


«Τα γυρίσματα ήταν πολύ απαιτητικά, αφού υπήρχαν σκηνές βίας που έπρεπε να τις "βγάλω" σε αυτή τη γλώσσα. Από την άλλη, όταν δουλεύεις με τόσο υπέροχους ανθρώπους και τόσο δημιουργικούς, οι συνθήκες είναι ωραίες στο γύρισμα. Τότε ακόμη και τα δύσκολα γίνονται σχεδόν εύκολα» δηλώνει η ίδια.

«Το επεισόδιο έχει να κάνει με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και που κανείς δεν μιλάει. Και εμείς μιλάμε για τον Βαρουφάκη και τα πουκάμισά του. Και όμως, αυτό συμβαίνει δίπλα μας, εδώ, τώρα» επισημαίνει στην εφημερίδα ο Πάνος Κοκκινόπουλος, αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα του human trafficking.

Πηγή: Espresso