Μπαρμπαρίγου: Την έσυραν στα δικαστήρια για ένα κονιάκ!

19.12.2012
Ακριβά πλήρωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ένα ακριβό κονιάκ που είχε στην κάβα του εστιατορίου της. Και μέχρι τα δικαστήρια την έστειλε η αξία του ποτού.

Πριν χρόνια, που λες και συγκεκριμένα το 2006, τότε που ο Έλληνας δεν ήξερε από κρίση, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης δείπνησε στο εστιατόριο της με την παρέα του. Ροφό και κονιάκ για το τέλος περιλάμβανε το τραπέζι, αλλά αλίμονο στην διάσημη μαγείρισσα, ο πελάτης της έφυγε δυσαρεστημένος. Ή μάλλον εξοργισμένος.

Όχι, ο ροφός μια χαρά γευστικός ήταν, αλλά το κονιακ παρά ήταν τσουχτερό. Μάλιστα, ο Χωμενίδης φεύγοντας από το εστιατόριο κατέθεσε αγωγή εναντίον της ίδιας και του συζύγου της, με το δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ του και να υποχρεώνει την μαγείρισσα να πληρώσει 20.000 ευρώ.

Ο σύζυγος της Αργυρώς μίλησε στην κάμερα του Star για την ιστορία. "Έφαγαν και μετά πήραν τρία κονιάκ που ήταν ακριβά. Το μπουκάλι κονιάκ στοιχίζει 1.300 ευρώ αγορά, ενώ 95 ευρώ το ποτήρι" Για να καταλάβεις, τα τρία σφηνάκια που παρήγγειλε η παρέα κόστισαν 285 ευρώ.

Ο Χωμενίδης μόλις πήρε τη λυπητερή, αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό και ακολούθησε διαπληκτισμός. Ο σύζυγος της Μπαρμπαρίγου κάλεσε την αστυνομία, ενώ η δικαστική διαμάχη κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια. Πάντως, όπως αποκάλυψε, ο σύζυγος μετά το επεισόδιο, ο συγγραφέας πήγε άλλες τρεις φορές με την παρέα του στο μαγαζί για να δειπνήσει. Αλλά φανταζόμαστε ότι δεν παρήγγειλε κονιάκ!

Όσο για τον Χωμενίδη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook. «Η κατάληξη του διδάσκει μάλλον πως όταν ο καταναλωτής ξεφεύγει από την αντίληψη "αφρίζει - ξαφρίζει, θα το φάω", εν τέλει δικαιώνεται».