Βασιλικές χλιδές!

20.08.2007
Στην Ελλάδα βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη η Βασίλισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα και ο διάδοχος του μαροκινού θρόνου πρίγκιπας Μουλάι Χασάν.

Από τη Βίκυ Διαμάντη

Η Βασίλισσα, ο γιος της και η μόλις πέντε μηνών κορούλα της Λάλα, Καντίγια, κατέφθασαν πρώτα στην Κρήτη μαζί με μέλη της οικογενείας της, αξιωματούχους του παλατιού αλλά και τη φρουρά της που φημολογείται ότι αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, ενώ πέντε φορτηγά μεταφέρουν τα προσωπικά είδη της βασιλικής οικογένειας.

Αρχικά μεταφέρθηκαν σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή των Γουβών. Εκεί διέμειναν περίπου 20 ώρες, αφού στο ξενοδοχείο γίνονταν σε κάποιες πτέρυγές του εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης και ο θόρυβος ενοχλούσε υπερβολικά την εκλεκτή συντροφιά. Έτσι η διεύθυνση του ξενοδοχείου τους πρότεινε, για να μην ενοχλούνται, να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο της αλυσίδας που βρίσκεται στην περιοχή της Κυλλήνης, στην Πελοπόνησο.

Είκοσι ώρες λοιπόν μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Λάλα Σάλμα, τα παιδιά της και η συνοδεία τους, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Κυλλήνης. Συγκεκριμένα, μένουν σε μία πτέρυγα του ξενοδοχείου Grand Olympia Riviera resort, τη Mandola Rossa. Εκεί έχουν γίνει ειδικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν όλες τις ανέσεις για την ευχάριστη διαμονή τής βασίλισσας και των δύο παιδιών της. Από την ημέρα που έφτασε στο ξενοδοχείο, έχει παραμείνει μέσα στις εγκαταστάσεις του. Δεν έχει κάνει βόλτες στην περιοχή, ενώ για να κάνει το μπάνιο της προτιμάει την παραλία που βρίσκεται μπροστά από τη βίλα που μένουν. Μάλιστα, στην παραλία έχει στηθεί ειδική τέντα και έχουν τοποθετηθεί ξαπλώστρες πολυτελείας για τη Βασίλισσα και τα παιδιά της. Εκεί, στην παραλία, προτιμάει η βασίλισσα να ταϊζει κάθε μεσημέρι και τη μόλις πέντε μηνών κορούλα της, ενώ όλη η οικογένεια και η συντροφιά προτιμούν να τρώνε τα φρούτα δίπλα στη θάλασσα. Φυσικά δεν λένε όχι και στην ελληνική κουζίνα που έχει κερδίσει το θαυμασμό τους.

Ποια είναι η Λάλα Σάλμα
Η Λάλα Σάλμα Μπενάνι, στις 21 Μαρτίου του 2002, σε ηλικία 24 χρόνων, παντρεύτηκε το βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ Στ με ληξιαρχική πράξη γάμου που υπογράφτηκε στα Ανάκτορα του Ραμπάτ ενώπιον συμβολαιογράφων του παλατιού. Δεν προέρχεται από γαλαζοαίματη οικογένεια αλλά είναι κόρη ενός καθηγητή πανεπιστημίου που διδάσκει στην πόλη Φεζ. Έχασε τη μητέρα της σε ηλικία μόλις τριών χρόνων και τη μεγάλωσε η γιαγιά της στο Ραμπάτ. Η ίδια, έχει σπουδάσει πληροφορική και πριν από το γάμο εργαζόταν. Η ημερομηνία του γάμου της με το βασιλιά του Μαρόκου είχε οριστεί αρχικά για τις 12 με 13 Απριλίου του 2001. Τελικά, όμως, ο γάμος τους δεν έγινε στην προκαθορισμένη ημερομηνία λόγω του δράματος των Παλαιστινίων και επειδή ο βασιλιάς έκρινε τότε ότι προείχαν οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση των προβλημάτων στην περιοχή.