Ξανά στο νοσοκομείο η Ζα Ζα Γκαμπόρ

01.09.2010
Κρίσιμες αυτές οι στιγμές για την 93χρονη θρυλική ηθοποιό, η οποία χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της.


Κρίσιμες αυτές στιγμές για την 93χρονη θρυλική ηθοποιό, η οποία χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Τζον Μπλανσέτ (John Blanchette), τη Ζα Ζα Γκαμπόρ (Zsa Zsa Gabor) βρήκε αναίσθητη ο εδώ και 24 χρόνια σύζυγός της Φρέντερικ Πρινζ βον Άνχαλτ (Frederick Prinz von Anhalt), ο οποίος και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο, όπου και μεταφέρθηκε οι γιατροί κατάφεραν να τη σταθεροποιήσουν, αλλά δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες.

Η Γκαμπόρ εισήχθη αρχικώς στο νοσοκομείο Ρόναλντ Ρίγκαν στις 17 Ιουλίου, με κάταγμα στον γοφό το οποίο υπέστη καθώς σηκώθηκε εκείνο το πρωί από το κρεβάτι της. Αφού υποβλήθηκε σε αντικατάσταση του μηριαίου οστού και γύρισε σπίτι της, νοσηλεύτηκε ξανά δυο μέρες αργότερα λόγω μετεγχειρητικών θρομβώσεων και έκτοτε η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη, μέχρι που τελικά πήγε στο σπίτι της στα μέσα Αυγούστου ύστερα από δική της παράκληση. Ήθελε να βρεθεί στον χώρο της και να λάβει την τελευταία της μετάληψη επίσης.

Η ουγγρικής καταγωγής ηθοποιός και πρώην βασίλισσα ομορφιάς έχει μια μακρά ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η οποία περιλαμβάνει ταινίες όπως το "Μουλέν Ρουζ" του Τζον Χιούστον (1952) και το "Ο Άρχων του Τρόμου" του Όρσον Γουέλες (1958).

Όμως, εξίσου φημισμένη υπήρξε και για τον φλογερό τρόπο ζωής της, τα προβλήματα της με τη δικαιοσύνη, τους εννιά γάμους της, αλλά και την εμμονή της να αποκαλεί όλον τον κόσμο "αγάπη μου" (darling), με την ιδιαίτερη, ξενική προφορά της.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα