Η Ζαζά Γκαμπόρ επέστρεψε σπίτι για να πεθάνει

17.08.2010
Αφού αρνήθηκε να υποβληθεί σε νέα εγχείριση, η 93χρονη ηθοποιός αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι της, στο Μπελ Ερ για να περάσει τις τελευταίες στιγμές της περιστοιχισμένη από τους αγαπημένους της.

Αφού αρνήθηκε να υποβληθεί σε νέα εγχείριση, η 93χρονη ηθοποιός αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι της στο Μπελ Ερ για να περάσει ήσυχα τις τελευταίες στιγμές της περιστοιχισμένη από τους αγαπημένους της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Τζον Μπλάνσετ (John Blanchette), οι γιατροί ήθελαν να την υποβάλουν τη Ζαζά Γκαμπόρ (Zsa Zsa Gabor) σε επέμβαση στο συκώτι για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της εγχείρισης αντικατάστασης της κεφαλής του μηριαίου οστού, στην οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο μήνα.

Την Κυριακή η θρυλική ντίβα είχε ζητήσει παπά για να πάει στο νοσοκομείο και να της δώσει την τελευταία της μετάληψη, ενώ όπως ανακοίνωσε η κόρη της Φραντσέσκα Χίλτον (Francesca Hilton) ήθελε να πάρει εξιτήριο: "Ήθελε να πάει σπίτι. Την έχει κουράσει όλο αυτό".

Η Γκαμπόρ εισήχθη αρχικώς στο νοσοκομείο Ρόναλντ Ρίγκαν στις 17 Ιουλίου, με κάταγμα στον γοφό το οποίο υπέστη καθώς σηκώθηκε εκείνο το πρωί από το κρεβάτι της. Αφού υποβλήθηκε σε αντικατάσταση του μηριαίου οστού και γύρισε σπίτι της, νοσηλεύτηκε ξανά δυο μέρες αργότερα λόγω μετεγχειρητικών θρομβώσεων και έκτοτε η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη και εκτιμάται "μέρα με τη μέρα".

Η ουγγρικής καταγωγής ηθοποιός και πρώην βασίλισσα ομορφιάς έχει μια μακρά ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η οποία περιλαμβάνει ταινίες όπως το "Μουλέν Ρουζ" του Τζον Χιούστον (1952) και το "Ο Άρχων του Τρόμου" του Όρσον Γουέλες (1958).

Όμως, εξίσου φημισμένη υπήρξε και για τον φλογερό τρόπο ζωής της, τα προβλήματα της με τη δικαιοσύνη, τους εννιά γάμους της, αλλά και την εμμονή της να αποκαλεί όλον τον κόσμο "αγάπη μου" (darling), με την ιδιαίτερη, ξενική προφορά της.