Μεγάλη Βρετανία: Η επίσημη περίοδος πένθους τελείωσε και οι φωτογραφίες στα social media του παλατιού άλλαξαν - Η Camilla σε πρώτο πλάνο

27.09.2022
Μεγάλη Βρετανία: Η επίσημη περίοδος πένθους τελείωσε και οι φωτογραφίες στα social media του παλατιού άλλαξαν - Η Camilla σε πρώτο πλάνο
Με μια λιτή ανακοίνωση, το Παλάτι της Βρετανίας ενημέρωσε για τη λήξη του επίσημου πένθους που είχε κηρυχτεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και αυτό έφερε και μερικές αλλαγές ως προς τα... τυπικά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 και η κηδεία της τελέστηκε στις 19 του μήνα ενώ η χώρα τελούσε υπό επίσημο πένθος μέχρι σήμερα, 27/9 που έληξε.

Αυτό σήμανε και τη νέα μέρα στους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένεια στα social media όπου ως ένδειξη πένθους οι φωτογραφίες των γαλαζοαίματων είχαν αντικατασταθεί από τους θυρεούς τους.

Σήμερα λοιπόν, όλα επανήλθαν στην πραγματικότητα -τη νέα πραγματικότητα όμως.

Αρχικά ιδού η ανάρτηση με την οποία σήμανε η λήξη της επίσημης πένθιμης περιόδου και μέσα από την οποία γινόταν γνωστό ότι η εν λόγω σελίδα της βασιλικής οικογένειας θα συνέχιζε να τιμά τη μνήμη της εκλειπούσης μονάρχη.

Στη φωτογραφία του λογαριασμού το βασιλικό ζεύγος με τη βασιλική σύζυγο, Camilla σε πρώτο πλάνο και τον βασιλιά Κάρολο Γ' σε δεύτερο.

Την ίδια στιγμή, από το διαδικτυακό πένθος βγήκε και ο λογαριασμός του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας όπου επανήλθε η γνωστή, χαλαρή πόζα του ζεύγους, που υπήρχε και πριν το πένθος.

Η μόνη αλλαγή που δεν είδαμε ήταν στον λογαριασμό @clarencehouse ο οποίος ήταν, μέχρι πρότινος, ο επίσημος λογαριασμός του νυν βασιλικού ζεύγους. Εκεί ο θυρεός παραμένει ενώ οι διαχειριστές ενημερώνουν ότι ο λογαριασμός αυτός δεν θα ενημερώνεται πια και παραπέμπουν τους ενδιαφερόμενους στη σελίδα @TheRoyalFamily

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ή ο William και η Kate, αν προτιμάτε, πραγματοποιούν αυτές τις ώρες ένα ιδιαίτερα σημαντικό και συγκινητικό ταξίδι καθώς επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ουαλία με τη νέα τους ιδιότητα.

Θυμίζουμε ότι η Kate είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που λαμβάνει αυτό τον τίτλο μετά τον θάνατο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana.