Η Kate, ο William, ο Tom (Cruise) και το πρωτόκολλο που έσπασε ακόμη μία φορά

20.05.2022
Η Kate, ο William, ο Tom (Cruise) και το πρωτόκολλο που έσπασε ακόμη μία φορά
Με τον αέρα του Hollywood οι Cambridges στην επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας "Top Gun Maverick". Όμως μία συγκεκριμένη κίνηση συζητήθηκε πολύ.

36 χρόνια μετά την προβολή της θρυλικής, πια, ταινίας "Top Gun" και ύστερα από δύο χρόνια αναβολών λόγω COVID, ο -σκανδαλωδώς αγέραστος- Tom Cruise "φορά" ξανά τη στολή του Pete "Maverick" Mitchel και επιστρέφει στα γνωστά λημέρια.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας πραγματοποιήθηκε στις Κάννες, στο πλαίσιο του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ που εξελίσσεται εκεί αυτές τις μέρες και έγινε δεκτό με διθυράμβους. Ο Cruise τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα (και, μάλιστα, χωρίς να το περιμένει) και αφού "κέρδισε" τις Κάννες, κατευθύνθηκε προς Λονδίνο μεριά για τη δεύτερη πρεμιέρα που ήταν απολύτως royal.

Υπό την αιγίδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης filmtvcharity πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του "Top Gun Maverick" επί βρετανικού εδάφους στη Leicester Square και με υψηλούς καλεσμένους τον πρίγκιπα William και τη σύζυγό του, Kate -ή Catherine στο πιο τυπικό της!

Η δούκισσα του Cambridge εμφανίστηκε απαστράπτουσα με τη λάμψη παλαιού Hollywood. Η κομψότατη Roland Mouret τουαλέτα που άφηνε να φανούν ξεκάθαρα οι καλογυμνασμένοι ώμοι και τα χέρια της, σε συνδυασμό με το sleek χτένισμα και τα μακριά σκουλαρίκια που επέλεξε της εξασφάλισαν μονομιάς όλα τα βλέματα. Εντυπωσίασε πραγματικά!

Στο πλάι της ο William, ευγενικός και διαχυτικός συνομίλησε με όλο το καστ της ταινίας που περίμενε στην είσοδο και στη συνέχεια οι δυο τους μπήκαν στην αίθουσα για να απολαύσουν την προβολή. Βέβαια, αυτό που συζητήθηκε δεόντως στη συνέχεια ήταν άλλο σημείο της βραδιάς.

Τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι ο Tom Cruise ξεπέρασε τα όρια που ορίζει το πρωτόκολο για τις συναντήσεις με τους εστεμμένους της χώρας. Ο 59χρονος σταρ όχι μόνο χαιρέτησε θερμά τη δούκισσα του Cambridge (σφίγγοντας και με τα δύο χέρια το χέρι της) αλλά της έτεινε το χέρι καθώς εκείνη ανέβαινε στα σκαλοπάτια και εκείνη το έπιασε!

Η κίνηση αυτή, εκτός του ότι -όπως λέγεται- παραβιάζει το πρωτόκολλο, φαίνεται ότι έφερε σε αρκετά αμήχανη θέση τον πρίγκιπα William ο οποίος, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα των royal fans, δεν χάρηκε ιδιαίτερα την "ιπποτική κίνηση" του Maverick!

Ο Tom Cruise δεν ήταν, πάντως, ο μόνος αμερικανός που άγγιξε βρετανό εστεμμένο παραβιάζοντας το πρωτόκολλο που το απαγορεύει. Ο Donald Trump και η Michelle Obama είχαν αγγίξει την ίδια τη βασίλισσα στην πλάτη κατά τις αντίστοιχες συναντήσεις τους ενώ ο LeBron James είχε αγκαλιάσει την Kate για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Μήπως τελικά το πρωτόκολλο έχει διαμορφωθεί διαφορετικά και τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά όσο ήταν; Οι καιροί αλλάζουν και δεν αποκλείται ο Μπάκινγχαμ να προσαρμόζεται αναλόγως.

Ζωή Κίττα