Harry – Meghan: Ποιο είναι το γεγονός που περιμένουν για να επιστρέψουν στο Παλάτι ως μέλη «μερικής απασχόλησης»

09.03.2022
Harry – Meghan: Ποιο είναι το γεγονός που περιμένουν για να επιστρέψουν στο Παλάτι ως μέλη «μερικής απασχόλησης»
Για όσες δεν θυμούνται, το 2020 ο Harry και η Meghan ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα καθήκοντα τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα βασιλικών θεμάτων Tom Quinn, ο Harry και η Meghan έχουν σκεφτεί ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα αναλάβουν part time βασιλικά καθήκοντα και μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς.

«Ο Harry και η Meghan πιστεύουν ότι όταν πεθάνουν τα ηλικιωμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας - με άλλα λόγια, η Ελισάβετ - μπορούν κάλλιστα, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, να επιστρέψουν ως μέλη μερικής απασχόλησης της βασιλικής οικογένειας, κάτι που πραγματικά ήθελαν να γίνουν», ισχυρίστηκε ο Quinn (επικαλούμενος πηγές του παλατιού), στο podcast To Di For Daily. «Έτσι θα μπορούν να ασχολούνται έξι μήνες με τη βασιλική οικογένεια και να είναι έξι μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή οπουδήποτε ασχολούνται με τα δικά τους θέματα».

Αυτό όντως ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια που περιέγραψαν ο Harry and Meghan στην ανακοίνωση της βασιλικής αποχώρησής τους τον Ιανουάριο του 2020, στην οποία έγραψαν:

«Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος, ξεκινώντας να χαράσσουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο εντός αυτού του ιδρύματος. Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω ως "ανώτερα" μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτής Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα.

Με την ενθάρρυνσή σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, νιώθουμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Τώρα σχεδιάζουμε να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας προς τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας».

Η βασίλισσα αποφάσισε να δώσει στον Harry και την Meghan ένα χρονικό περιθώριο για να αποφασίσουν αν η βασιλική έξοδος ήταν κάτι που ήθελαν να μονιμοποιήσουν (κάτι που έκαναν) και τον Φεβρουάριο του 2021, τα Ανάκτορα του Buckingham εξέδωσαν μια δήλωση εξηγώντας αρχικά ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας «λυπήθηκαν» από την απόφαση των Sussexes, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα βασιλικά καθήκοντα αυτού του ζευγαριού και οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι του Harry επανατοποθετούνταν σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν είχαν αποχωρήσει.

Meghan και Harry: Αποκάλυψη ανατροπή για τη γνωριμία τους - Τελικά, ίσως να μην ήταν τόσο τυχαία