Πριγκίπισσα Charlotte: Ποιος είναι ο σπάνιος τίτλος που θα της απονεμηθεί όταν γίνει βασιλιάς ο πρίγκιπας William

24.02.2022
Πριγκίπισσα Charlotte: Ποιος είναι ο σπάνιος τίτλος που θα της απονεμηθεί όταν γίνει βασιλιάς ο πρίγκιπας William
Ο πρίγκιπας George θα κληρονομήσει μια μέρα τον θρόνο του βασιλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το μόνο παιδί των Cambridges που έχει κάτι να περιμένει στο μέλλον.

Στην πραγματικότητα, η πριγκίπισσα Charlotte έχει και αυτή μερίδιο στην κληρονομιά, με ανεκτίμητα κειμήλια και εντυπωσιακούς τίτλους που περιμένει να έρθουν και ιδιαίτερα έναν πολύ σπάνιο τίτλο, τον οποίο κατείχαν στο παρελθόν μόνο επτά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Λοιπόν, ποιος είναι αυτός ο σπάνιος βασιλικός τίτλος που θα μπορούσε να απονεμηθεί στην πριγκίπισσα Charlotte;

Αλλά για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον, ποιο μέλος κατέχει τον συγκεκριμένο τίτλο αυτή τη στιγμή;

Ο τίτλος είναι «Βασιλική Πριγκίπισσα» (Princess Royal), ο οποίος απονεμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μοναχοκόρη της, πριγκίπισσα Άννα, το 1987. Είναι μόλις το έβδομο άτομο που είχε ποτέ τον συγκεκριμένο τίτλο, αφότου καθιερώθηκε το 1642 από τον Κάρολο Α΄ για την κόρη του, πριγκίπισσα Μary. Ο τίτλος συνήθως απονέμεται στη μεγαλύτερη κόρη του μονάρχη, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία είναι αυτόματη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τίτλος απονέμεται δια βίου, ακόμα κι αν η «Βασιλική Πριγκίπισσα» ζήσει περισσότερο από τον γονέα της, τον μονάρχη.

Ως εκ τούτου, πριν απονεμηθεί στην πριγκίπισσα Άννα, τον τίτλο κατείχε τελευταία η πριγκίπισσα Μary - η μοναδική κόρη του βασιλιά Γεώργιου του 5ου και της βασίλισσας Μary. Πέθανε το 1965, γι' αυτό και ο βασιλιάς Γεώργιος o 6ος δεν μπόρεσε να δώσει τον τίτλο στην μεγαλύτερη κόρη του, την πριγκίπισσα Ελισάβετ (η οποία είναι τώρα η βασίλισσα), επειδή η θεία της τον κατείχε τότε ακόμη.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Μary, ο τίτλος παρέμεινε ανενεργός για 22 χρόνια, μέχρι που η βασίλισσα τον παρέδωσε στην κόρη της Άννα στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Αυτό σημαίνει ότι ο τίτλος μπορεί τελικά να περάσει στην πριγκίπισσα Charlotte – δεδομένου ότι ο πατέρας της, ο πρίγκιπας William, θα καθίσει μια μέρα στο θρόνο ως βασιλιάς. Όλο αυτό βέβαια δεν θα συμβεί εάν παραμένει τότε εν ζωή η πριγκίπισσα Άννα.

Όμως, η Charlotte δεν είναι η μόνη από τη βασιλική οικογένεια που μπορεί να δει τον τίτλο της να αλλάζει τα επόμενα χρόνια. Η μητέρα της, Κate Middleton πρόκειται να παραδώσει τον τίτλο της δούκισσας του Cambridge, για να γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η αλλαγή θα έχει μια πικρή γεύση για τον πρίγκιπα William, του οποίου η μητέρα, η πριγκίπισσα Diana, ήταν το τελευταίο άτομο που κατείχε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι λίγο γλυκόπικρη στιγμή», είπε μια πηγή στην Telegraph. «Είναι ο γιος της Diana και η σύζυγός του, οπότε κατά κάποιο τρόπο ο τίτλος θα κάνει τον κύκλο του – αλλά θα είναι επίσης μια οδυνηρή υπενθύμιση του τι χάσαμε όλοι».