Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό μήνυμα της βέρας της που πλέον γνωρίζει μόνον η ίδια

01.02.2022
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό μήνυμα της βέρας της που πλέον γνωρίζει μόνον η ίδια
Είναι κάτι που αφορούσε μόνο εκείνη, τον σύζυγο της και, μοιραία, ένα ακόμη άτομο.

Η μονάρχης φοράει μια απλή βέρα από καθαρό ουαλικό χρυσό από το χρυσωρυχείο του Clogau St David, που επιβεβαίωνε την ένωσή της με τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βέρας είναι ότι μέσα της έχει χαραγμένο ένα μήνυμα.

Μάλιστα, μόλις τρεις άνθρωποι γνώριζαν τι λέει το μήνυμα, σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο Ingrid Seward, συγγραφέα του «Prince Philip: Revealed».

«Δεν το βγάζει ποτέ και μέσα στο δαχτυλίδι υπάρχει ένα χαραγμένο κείμενο», είπε η Sward στο περιοδικό ΟΚ. «Κανείς δεν ξέρει τι λέει, εκτός από τον χαράκτη, τη βασίλισσα και τον σύζυγό της». Καθώς οι δυο από τους τρεις ανθρώπους αυτούς δεν ζουν πια, το μυστικό γνωρίζει μόνο η ίδια η βασίλισσα.

Οι χρυσές βέρες της Ουαλίας είναι παράδοση στη βρετανική βασιλική οικογένεια, με το ίδιο ψήγμα χρυσού να χρησιμοποιείται για την κατασκευή των δαχτυλιδιών για τους γάμους της Kate Middleton και του πρίγκιπα William το 2011, της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Κάρολου το 1981 και της πριγκίπισσας Margaret και του Antony Armstrong-Jones το 1960.

Eλισάβετ-Φίλιππος: Όταν πιάστηκαν στα πράσα σε τρυφερή στιγμή στο κρεβάτι τους

Πριν ζητήσει το χέρι της βασίλισσας, λέγεται ότι, ο δούκας συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό του δαχτυλιδιού που θα της χάριζε, το οποίο είναι ένα πλατινένιο δαχτυλίδι με έντεκα διαμάντια, ένα στρογγυλό μονόπετρο τριών καρατίων και πέντε μικρότερες πέτρες σε κάθε λωρίδα.

Τα διαμάντια που χρησιμοποιούνται στο δαχτυλίδι της Βασίλισσας έχουν επίσης μια μοναδική ιστορία, καθώς προέρχονται από μια τιάρα – αντίκα που άνηκε στη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, την πριγκίπισσα Αλίκη του Battenberg.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στον Καθεδρικό Ναό του Westminster στις 20 Νοεμβρίου του 1947 την εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο «ανάρρωνε» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Aυτής Μεγαλειότης ήταν μόλις 21 ετών, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν 26 ετών.

Τι love story και αυτό!

Πρίγκιπας Φίλιππος - Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη (1939) και η τελευταία (2020) κοινή τους φωτογραφία πριν το "αντίο"