Η Meghan Markle συγκλονισμένη για το ρατσισμό στις ΗΠΑ: «Η ζωή του George Floyd είχε σημασία»

05.06.2020
Η Meghan Markle συγκλονισμένη για το ρατσισμό στις ΗΠΑ: «Η ζωή του George Floyd είχε σημασία»
Η δούκισσα του Sussex μίλησε κατά του ρατσισμού σε ένα βίντεο - μήνυμα μετά το θάνατο του George Floyd.

Στο συγκινητικό βίντεο, η Meghan απευθύνθηκε σε μαθητές από το παλιό της σχολείο, το Immaculate Heart High School στο Λος Άντζελες.

«Η ζωή του George Floyd είχε σημασία όπως είχαν σημασία και η ζωή της Breonna Taylor και η ζωή του Philando Castile και η ζωή του Tamir Rice », είπε. Και οι τέσσερις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από την αμερικανική αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

H Meghan ζήτησε συγγνώμη από όλους τους μαθητές: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι ότι λυπάμαι. Λυπάμαι που πρέπει να μεγαλώσετε σε έναν κόσμο όπου αυτό (ο ρατσισμός) εξακολουθεί να υπάρχει».

Παραδέχθηκε ότι είναι νευρική όταν σχολιάζει την κατάσταση, αλλά είπε: «Το μόνο λάθος πράγμα είναι να μην πω τίποτα».

Η Μeghan θυμήθηκε επίσης, τις ταραχές κατά του ρατσισμού το 1992 στο Λος Άντζελες, που προκλήθηκαν από τη σύλληψη του Rodney King, η οποία συνέβη κατά την παιδική της ηλικία.

«Θυμάμαι την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θυμάμαι να τρέχω πίσω στο σπίτι, βλέποντας τη στάχτη να πέφτει από τον ουρανό, να μυρίζει καμμένο και να βλέπω τον καπνό να βγαίνει έξω από τα κτίρια.»

«Θυμάμαι να βλέπω άντρες στο πίσω μέρος ενός βαν να κρατάνε όπλα και τουφέκια. Θυμάμαι να βγαίνω από το σπίτι και να βλέπω το δέντρο, που ήταν πάντα εκεί, εντελώς καμένο. Και αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν».

Η Meghan αναφέρθηκε σε ένα πολύτιμο μάθημα που πήρε από μία από τις δασκάλες της, την Ms Pollia, η οποία της είπε: «Να θυμάσαι πάντα να βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τους δικούς σου φόβους».

«Αυτό έχει κολλήσει μέσα μου σε όλη τη ζωή μου και το έχω σκεφτεί περισσότερο αυτή την τελευταία εβδομάδα από ποτέ».

Στη συνέχεια, η Meghan ενθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν στο κίνημα και τους παρότρυνε να «χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους» για να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

«Τώρα παίρνεις μέρος στην ανοικοδόμηση. Ξέρω ότι μερικές φορές λένε οι άνθρωποι, πόσες φορές πρέπει να ξαναχτίσουμε; Θα ξαναχτίσουμε και θα ξαναχτίσουμε και θα ξαναχτίσουμε μέχρι να ξαναχτιστεί».

«Επειδή όταν το θεμέλιο σπάσει, έτσι πρέπει».