Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παράξενο υλικό με το οποίο καθαρίζονται τα ασημικά και τα κοσμήματά της

28.11.2019
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παράξενο υλικό με το οποίο καθαρίζονται τα ασημικά και τα κοσμήματά της
Η προσωπική ενδυματολόγος της Βασίλισσας αποκάλυψε το εκπληκτικό κόλπο καθαρισμού που χρησιμοποιούσε για να δώσει λάμψη στα ασημικά και τα διαμάντια της Αυτής Μεγαλειότητας. Και δεν χρειάζεται να έχεις βασιλική καταγωγή για να το κάνεις μόνη σου.

Σύμφωνα με την Angela Kelly, η οποία δούλευε στην υπηρεσία της βασίλισσας από το 1994, οι ενδυματολόγοι της που καθαρίζουν και γυαλίζουν τα κοσμήματά της, χρησιμοποιούν απλώς νερό και μια σταγόνα τζιν.

Στο νέο της βιβλίο, «The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe» η Angela γράφει: «Λίγο τζιν και νερό χρειάζονται για να δώσουν στα διαμάντια μια πρόσθετη λάμψη».

Αυτός ο βασιλικός τρόπος καθαρισμού εφαρμόζεται εδώ και αιώνες, με τις προηγούμενες γενιές να μουλιάζουν ακόμη και τα κοσμήματά τους σε τζιν για όλη τη νύχτα για να απομακρύνουν κάθε γάνιασμα. Το πρωί, τα κοσμήματα θα ξεπλυθούν και θα έχουν μια νέα λάμψη.

Στο βιβλίο της, η Angela αναφέρεται επίσης στο πώς η βασίλισσα επιλέγει τα ρούχα της για εκδηλώσεις όπως γάμους, βαφτίσια και δημόσιες εκδρομές, δίνοντας μια παρασκηνιακή εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Διάβασε και αυτό: Πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας: Η "ελληνίδα" πεθερά της βασίλισσας Ελισσάβετ και ο Σίγκμουντ Φρόιντ

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος καθαρισμού;

Εάν θέλεις να δώσεις λάμψη στα κοσμήματα σου και να είναι καθαρά, χρησιμοποίησε αυτή την απλή τεχνική, με οποιοδήποτε τζιν. Αν είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος για την Αυτής Μεγαλειότητα, είναι σίγουρα αποτελεσματική και για εσένα ...

1. Απλά ρίξε μια μικρή ποσότητα τζιν σε ένα βαμβάκι και τρίψε το πάνω στα κοσμήματά σου. Χάρη στο υψηλό επίπεδο αλκοόλ, θα αφαιρεθούν τυχόν λίπη ή βακτήρια.

2. Εάν έχεις κάποια πιο λερωμένα ασημικά, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να τα μουλιάσεις σε τζιν και νερό για περίπου 30 λεπτά.

3. Θυμήσου ότι εάν έχεις κάτι πολύτιμο, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία κοσμηματοπώλη.