Ελισάβετ: Έτσι έφερε τα Χριστούγεννα στο παλάτι η βασίλισσα

02.12.2019
Ελισάβετ: Έτσι έφερε τα Χριστούγεννα στο παλάτι η βασίλισσα
Τα δύο πανύψηλα δέντρα που έχουν ήδη στολιστεί.

Μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων και η βασίλισσα Ελισάβετ στόλισε τις αίθουσες του Windsor Castle και τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα της είναι ήδη έτοιμα και εκθαμβωτικά. Το 4,5 μέτρων Evergreen έχει υψωθεί μπροστά από το παράθυρο τoυ Crimson Drawing Room και έχει στολιστεί με μεγάλα κόκκινα και χρυσά στολίδια. Με τα μέλη του προσωπικού της Royal Collection Trust, που πέρασαν πάνω από 13 ώρες πάνω σε σκάλες για να τελειώσουν τους στολισμούς, αυτό το υπέροχο δέντρο εκτείνεται σχεδόν μέχρι το ταβάνι του χρυσού δωματίου, φθάνοντας περίπου στο ύψος του πολυελαίου.

Η Αυτής Μεγαλειότης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να αποσυρθεί το επόμενο έτος, δεν σταμάτησε εκεί τους στολισμούς καθώς ένα δεύτερο δέντρο βρίσκεται στο St. George’s Hall στην κατοικία του Berkshire. Αν και αν δεν το δεις, δεν θα το πιστεύεις, αυτό το δέντρο είναι ακόμη ψηλότερο από το πρώτο, φτάνοντας σε ύψος τα 6 μέτρα. Το δέντρο που έχει έρθει από το Windsor Great Park, είναι έλατο Nordmann (Kαυκάσου) διαθέτει παρόμοια χρυσά και κόκκινα στολίδια, μαζί με παραλλαγές φιόγκων και άλλων διακοσμητικών.

Για να δώσει ένα πιο λαμπερό τόνο στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, η Βασίλισσα έχει στολίσει το State Dining Room με πολυτελή ασημένια κομμάτια. Τα χλιδάτα μπιμπελό προέρχονται από το Grand Service, τα οποία παραγγέλθηκαν από τον George IV και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στα επίσημα δείπνα.

Διάβασε επίσης: Η Melania Trump στόλισε τον Λευκό Οίκο πολύ διαφορετικά από πέρσι [photos & video]

Το καλό για το βρετανικό κοινό είναι ότι αυτό το θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο θέαμα μπορούν να το απολαύσουν από κοντά, καθώς το κάστρο Windsor είναι ανοικτό στους επισκέπτες καθημερινά, από αυτή την περίοδο μέχρι τον Ιανουάριο. Με όλο αυτό το glam στο κάστρο, είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ λαμπερά για τη Βασίλισσα και την οικογένειά της και σίγουρα και αυτόν τον χρόνο δεν θα λείπουν τα δώρα κάτω από τα δύο πελώρια δέντρα στο σπίτι της γιαγιάς Ελισάβετ.