Πριγκίπισσα Diana: Πώς η Camilla Parker Bowles τη βασάνισε την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο

25.11.2019
Πριγκίπισσα Diana: Πώς η Camilla Parker Bowles τη βασάνισε την ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο
Η πριγκίπισσα Diana είχε δηλώσει πολλές φορές ότι στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, υπήρχαν τρία άτομα, με το τρίτο να ήταν η παλιά του -και νυν και αεί, δηλαδή- αγάπη, Camilla Parker Bowles. Και ξέρουμε καλά ότι η "κατάσταση" αυτή υπήρχε και πριν από τον γάμο.

Στη νέα βιογραφία του πρίγκιπα Καρόλου, η Sally Bedell Smith περιγράφει κάτι που συνέβη στις προετοιμασίες πριν τη μεγάλη μέρα. Λίγο πριν από το γάμο, η Diana άκουσε τον Κάρολο να «σιγοψιθυρίζει γλυκόλογα» στην Camilla στο τηλέφωνο. Η Bedell Smith γράφει ότι «αντιλήφθηκε μια απειλή» και ρώτησε τον Κάρολο αν αγαπούσε ακόμα την Camilla. Η απάντησή του ήταν ειλικρινής αλλά και ευγενική: εξήγησε ότι ήταν «μία από τις πιο κοντινές του φίλες», αλλά και ότι αυτή η στενή τους σχέση είχε τελειώσει. Ενώ υπήρχε η απόδειξη ότι ο Κάρολος και η Camilla είχαν τελειώσει τη σχέση τους εκείνη την εποχή, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι και ακριβώς αυτό που θέλεις να ακούσεις πριν το γάμο σου.

Ο Κάρολος αποφάσισε επίσης, πριν από τη γαμήλια τελετή, να αγοράσει δώρα σε μερικούς από τους στενούς του φίλους, συμπεριλαμβανομένης της Camilla. Η Bedell Smith εξηγεί ότι «για την Camilla επέλεξε ένα χρυσό βραχιόλι στο οποίο είχε χαράξει τα αρχικά GF». Το μονόγραμμα σήμαινε «Girl Friday», το ψευδώνυμο που είχε δώσει ο Καρόλος στη στενή του «φίλη». Η Diana ανακάλυψε το δώρο και τα έβαλε με τον Κάρολο. Λίγο αργότερα, κατέρρευσε ξεσπώντας σε κλάμματα μετά την πρόβα του γάμου. Ήταν «συντετριμμένη» και όταν το έφερνε στο μυαλό της «ξεσπούσε σε κλάματα» μέσα στο αυτοκίνητο, με «το θέμα της Camilla να στριφογυρνάει στο κεφάλι της».

Αυτό το διάβασες; Camilla: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι των αρραβώνων της

Παρόλο που αυτό ήταν ένα πολύ άσχημο περιστατικό, η Camilla προσκλήθηκε τελικά στο γάμο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και μάλιστα ο μετέπειτα σύζυγός της, Andrew Parker Bowles, συνόδευσε τον Κάρολο και την άμαξα που επέβαινε η Diana, πίσω στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Bedell Smith γράφει ότι η παρουσία της Camilla ήταν μια δυσάρεστη αναστάτωση για την Diana ενώ θα έπρεπε να ήταν η πιο ευτυχισμένη της μέρα. «Η Diana είπε αργότερα πως ήταν τόσο εμμονική με την Camilla που καθώς ο πατέρας της την συνόδευε με αργό βήμα στο διάδρομο του ναού, έψαχνε να την εντοπίσει σε όλη την εκκλησία μέχρι τα μάτια της να καταλήξουν στον εχθρό της, με το «ανοιχτό γκρι, pillbox καπέλο». Μετά την γαμήλια τελετή, η Camilla και ο Andrew δεν συμπεριλαμβάνονταν στους 120 προσκεκλημένους του γεύματος του γάμου. Τουλάχιστον η Diana αυτό το κατάφερε.