Πριγκίπισσα Diana: Σε δημοπρασία ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματά της - για τρίτη φορά!

22.11.2019
Πριγκίπισσα Diana: Σε δημοπρασία ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματά της - για τρίτη φορά!
Πρόκειται για μία από τις εμφανίσεις της πριγκίπισσας της Ουαλλίας, η οποία έμεινε στην ιστορία. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της στον Λευκό Οίκο το 1985, η Diana φόρεσε στο επίσημο δείπνο ένα βραδινό μπλε, βελούδινο φόρεμα του Victor Edelstein και χόρεψε με τον John Travolta. Αυτό το διάσημο κομμάτι θα είναι διαθέσιμο για αγορά σύντομα.

Το φόρεμα της πριγκίπισσας πρόκειται να πωληθεί από τον οίκο δημοπρασιών Kerry Taylor Auctions και εκτιμάται ότι η τιμή θα φθάσει τις 350.000 λίρες, δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ.

«Ο Victor Edelstein έφτιαχνε φορέματα για την Πριγκίπισσα Diana επί 11 χρόνια» αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών στην περιγραφή του ενδύματος. «Η πριγκίπισσα είδε αυτό το μοντέλο στο στούντιό του σε μπορντό χρώμα και ζήτησε να γίνει ένα ίδιο για εκείνη, σε midnight blue».

Διάβασε και αυτό: Πριγκίπισσα Diana: Ο γιατρός που την εξέτασε αποκαλύπτει την αληθινή αιτία του θανάτου της και αν ήταν ή όχι έγκυος

Η Diana φορέσε το ίδιο αυτό φόρεμα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της, αποφασίζοντας τελικά να δημοπρατηθεί προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλάνθρωπικές οργανώσεις με αντικείμενο το AIDS και τον καρκίνο. Έτσι, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το φόρεμα βγαίνει σε δημοπρασία.

Η πρώτη φορά ήταν το 1997, όπου το φόρεμα έσπασε το ρεκόρ για το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε ποτέ για ένα ένδυμα, φθάνοντας περίπου τις 170.000 λίρες και ξεπερνώντας ακόμα το ποσό που δόθηκε για το κοστούμι του Τravolta, στο Saturday Night Fever. Το φόρεμα πουλήθηκε και πάλι το 2013 στη δημοπρασία Fit For A Princess.